Erişilebilirlik

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Hayatını Kaybetti


Vural Savaş
Vural Savaş

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş 82 yaşında hayatını kaybetti. Savaş bir süredir rahatsızlığı nedeniyle Ankara'da bir hastanede tedavi altındaydı.

Vural Savaş, 28 Şubat süreci olarak bilinen dönemde Refah Partisi ve Fazilet Partisi’ne kapatma davalarını açan Cumhuriyet Başsavcısı’ydı. Vural Savaş, 19 Ocak 2001 tarihinde kendi isteğiyle görevinden ayrıldı.

Görevinden ayrıldıktan sonra Demokratik Sol Parti DSP’ye katıldı. 3 Kasım 2002 seçimlerinde milletvekili adayı oldu. Savaş daha sonra 2013 yılında Cumhuriyet Halk Partisi CHP’ye geçti.

21 Ağustos 1938 Antalya doğumlu olan Vural Savaş, 1972 yılında Ankara’da hakim adayı olarak başladığı meslek hayatı boyunca, Aralık ve Gülnar Hakimliği ve Yargıtay Ceza Genel Kurulu Tetkik Hakimliği görevlerinde bulundu. Savaş, 7 Kasım 1987'de Yargıtay üyeliğine seçildi. 1990 yılında Hakimler ve Savcılar Kurulu yedek üyeliği ve 1993 yılında Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu asıl üyeliği görevlerinde bulundu.

Vural Savaş, Türkiye Cumhuriyeti Çökerken, AKP ve CHP’nin Gerçek Yüzü, AKP Çoktan Kapatılmalıydı, Atatürk’ün Kemiklerini Sızlatan Parti:CHP gibi onun üzerinde kitap kaleme aldı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG