Erişilebilirlik

Yavru Cüce Su Aygırı İngilizleri Sevindirdi


Yavru Cüce Su Aygırı İngilizleri Sevindirdi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:27 0:00

Yavru Cüce Su Aygırı İngilizleri Sevindirdi

Hayvanat bahçesi yetkilileri, yavru cüce su aygırının oldukça sağlıklı ve güçlü olduğunu ve iyi beslendiğini belirtiyor. Yavru, annesinin yanından bir an olsun bile ayrılmıyor. Suyun içinde çok vakit geçirmeyen yavru, daha annesi ve babası kadar iyi yüzemiyor.

Cüce su aygırları, Nesli Tükenmekte Olan Hayvan Türleri listesinin ‘Kırmızı’ yani en tehlikedekiler listesinde yer alıyor. Bu liste, Doğayı ve Doğal Kaynakları Korunma Birliği tarafından çıkarılıyor ve kurum, Batı Afrika’da, vahşi doğada, sadece 2 binden az cüce su aygırının yaşadığını düşündüklerini belirtiyor.

Bristol Hayvanat Bahçesi, nesli tükenmekte olan hayvanların, korunaklı bölgelerde yetiştirilmesi programının bir parçası. Yavru cüce su aygırı, 4-6 kilo civarında. İlk başlarda çok uzun süre yürüyemiyordu. Annesi yavruyu kalın bir battaniye altında koruyor. Yavru hayvan, üç ay sonra yetişkinlerle birlikte aynı yemekleri yiyebilecek.

Cüce su aygırlarının boyutları, isimlerinden de anlaşılacağı gibi, hippopotam olarak da bilinen su aygırlarından küçük. Cüce su aygırlarının, hippopotamlara göre daha uzun bacakları, daha küçük kafaları var ve kulakları kafalarının yanlarında bulunuyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG