Erişilebilirlik

Olimpiyatlar Sona Erdi, Türkiye Tarihte Bir İlki Gerçekleştirdi


Londra Heathrow Havaalanı 12 Ağustos’ta tarihinin en kalabalık günlerinden birini yaşadı. Olimpiyatların son bulmasıyla binlerce sporcu ve sporsever evlerine geri dönüyor.

Normalde 95 bin kişinin ulaşımını sağlayan Heathrow Havaalanı görevlilerine göre Pazartesi günü 116 bin kişi ülkeden ayrıldı.

Olimpiyatlar 12 Ağustos Pazar günkü yarışmaların ardından son buldu.

2012 Yaz Olimpiyatlarının kapanış töreni havai fişekler ve görsel şovlarla kutlandı. George Michael, Spice Girls, Annie Lennox, Pet Shop Boys gibi birçok sanatçı kapanış töreninde sahneye çıktı. 3 saat boyunca devam eden gösterileri 80 bin kişi canlı olarak stadyumdan izledi.

Törende bir konuşma yapan İngiltere Başbakanı David Cameron, tüm dünyaya neler yapabileceklerini gösterdiklerini söyledi.

Amerika, 46 altın madalya toplamda 104 madalya kazanarak 2012 Yaz Olimpiyatları’nı birinci tamamlamayı başardı. İkinciliği ise 38’i altın toplamda 88 madalya kazanan Çin elde etti.

Türkiye 2 altın, 2 gümüş ve 1 bronz madalyayla Yaz Olimpiyatlarını 32. tamamladı. Türkiye’nin altın madalyalarını tekvandoda Servet Tazegül atletizmde 1500m bayanlar yarışında Aslı Çakır Alptekin kazandı.

Türkiye ayrıca olimpiyat tarihinde bir ilki gerçekleştirdi ve 1500 metre yarışında iki madalya birden kazanmayı başaran ilk ülke oldu. Aslı Çakır Alptekin 4:10.23'lük derecesiyle altın madalya alırken; Gamze Bulut 4:10.40'lık derecesiyle ikinci olarak gümüş madalya kazandı.Olimpiyatlar son bulurken Türkiye bir ilki gerçekleştirdi
XS
SM
MD
LG