Erişilebilirlik

Yemen'de Bombalı Paketlerle İlgili İlk Tutuklama


Yemen'de Bombalı Paketlerle İlgili İlk Tutuklama
Yemen'de Bombalı Paketlerle İlgili İlk Tutuklama

Yemen yetkilileri, kargo uçaklarında bulunan bombalı paketlerle ilgili olarak bir kadının tutuklandığını açıkladı. Yemen Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih, güvenlik kuvvetlerinin şüpheli şahsı evinde yakaladığını bildirdi, ancak bu konuda daha fazla açıklama yapmadı.

Amerika İç Güvenlik Bakanı Janet Napolitano Cumartesi sabahı yaptığı açıklamada kargo uçaklarında bulunan bombalı paketlerin arkasında El Kaide olabileceğini söyledi. Bakan, paketlerde El Kaide’nin, özellikle de El Kaide’nin Yemen’deki kolunun, ‘izlerine rastlamak’ mümkün dedi.

Napolitano, Cumartesi günü yaptığı basın toplantısında soruşturmanın devam ettiğini ve paketlerin tam olarak incelenmesi sona erdikten sonra daha somut verilere ulaşılabileceğini söyledi.

İç Güvenlik Bakanı, paketlerde kimyasal patlayıcı PETN (pentaeritritol trinitrat) bulunduğunu, aynı maddenin geçen yıl önlenen ve bir Amerikan uçağını hedef alan bombalı saldırı planında da kullanıldığını kaydetti.

Geçen yılki saldırı planından Yemen’deki El Kaide örgütü sorumlu tutulmuştu.

Patlayıcı taşıyan paketler Cuma günü İngiltere ve Dubai’den harekete hazırlanan uçaklarda bulundu. Yemen çıkışlı paketler Amerika’nın Chicago kentindeki iki sinagoga gönderilmek üzere postalanmıştı. Paketler, Suudi Arabistan’daki istihbarat yetkililerinin Amerikalı yetkililere ihbarı sonrasında bulundu.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG