Erişilebilirlik

Yeni Guinness Dünya Rekorları Neler?


Yeni Guinness Dünya Rekorları Neler?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:55 0:00

Her sene rekorlar listesine yenilerine ekleyen Guinness Dünya Rekorlar kitabının 2017 baskısı, 4 binin üzerinde kırılmış rekoru içeriyor. Bu rekorların içerisinde aşırı derece uzun hayvanlardan atletik başarılara kadar pek çok farklı konu var.

İngiliz Kevin Scott, rekor kırmak için iki sene yılmadan çabalamış. “İngiliz Tek Tekerlekli Motosiklet” yani Mono-wheel takımı üyelerinden biri olan Scott, mono-wheel bisiklet ile hız rekorunu kırmış: “Rekor kırmak harika bir şeydi. Bu uzun zamandır çabaladığımız bir hedefti. Son birkaç senedir bu rekoru kırıp-kıramayacağımız konusunda ümitsizdik de. Ama şimdi bunu başarmış durumdayız. Bu çok güzel bir şey.”

Guinness Dünya Rekorlar kitabının 2017’de yayınlanacak olan 62’inci baskısındaki bir başka rekor sahibi ise bir lama olan Caspar. Caspar, lamalar arasında yüksek atlama rekorunu elinde bulunduruyor. Caspar’ın sahibi Sue Williams bu konuda oldukça gururlu: “İnsanlar Caspar’ın ne kadar yüksekten atladığını görünce oldukça şaşırıyorlar. Hiç kimse bir lamanın, Caspar’ın atladığı yükseklikten atlayabileceğini ummuyor. Ayrıca Caspar’ın yüksekten atlamayı çok sevmesi de herkesi gülümsetiyor.”

Birbirinden farklı rekorların sahiplerinden biri de, Craig Glenday. Glenday, aslında iki dünya rekorunun sahibi. Birincisi ateşe verilmiş halde bir araç tarafından en uzun sürüklenme rekoru. İkincisi ise bütün vücudu yanar halde en uzun süre kalma rekoru. Bu iki rekoru kırmak, oldukça uzun bir hazırlık, antrenman ve anında müdahale edebilecek deneyimli bir ekip gerektiriyor.

Zhang Shuang ise amuda kalkmış halde, bacakları arasında bir futbol topu sıkıştırılmış biçimde, elleri üzerinde 50 metreyi en hızlı kateden kişi. Shuang’ın bu halde, 50 metreyi katetmesi sadece 26,09 saniye sürüyor.

Lizzy isimli bu şirin köpeğin ise uzun bir antrenman ve hazırlık sürecine pek ihtiyacı yok. Lizzy, 96,41 santimetre boyuyla, en uzun yaşayan dişi köpek unvanına sahip.

STÜDYO VOA

Adams soruşturmasında sorgulanacak yeni Türk işadamları var mı? – 30 Eylül
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG