Erişilebilirlik

Yeni Mide Kanseri İlacı Deneylerde Başarı Sağladı


İlaç firması BeiGene, İsviçreli ilaç firması Novartis'le ortak geliştirdiği ilacın ileri aşama deneylerinde mide kanseri olan hastaların yaşam sürelerinin uzamasını sağladığını bildirdi.

BeiGene, yeni ilacın, ilerlemiş mide kanseri vakalarında öncelikli olarak başvurulacak tedavi yöntemi haline gelmesini hedefliyor.

İlacın ayrıca yemek borusu (özofagus) ve midenin buluşma noktasında başlayan ve nadir rastlanan bir kanser türünün tedavisinde de kullanılması amaçlanıyor.

Tislelizumab adlı ilaç, şu anda Çin'de 10 farklı kanser endikasyonu için onay almış olsa da henüz Amerika'da kullanım onayına sahip değil. Yatırım bankacılığı firması TD Cowen'dan uzman Yaron Werber'a göre sadece Çin'de ilacın satışları, 1 milyar 200 milyon dolara ulaşabilir.

Tislelizumab, kemoterapiyle beraber kullanıldığında, mide kanseri başka organlara yayılan ya da mide kanseri hastalığının ileri evrelerinde olan hastaların hayatta kalma sürelerini uzattığı görüldü. BeiGene, ilacın ayrıca gastroözofageal bileşke kanseri hastalarında da test edildiğini kaydetti.

İlaç şu anda ABD Gıda ve İlaç Dairesi tarafından, daha önce kemoterapi uygulanan başka bir tür yemek borusu kanseri için ikincil tedavi olarak değerlendiriliyor.

BeiGene, 2021 yılında tislelizumab için Novartis'le birlikte 2 milyar 200 milyon dolarlık ruhsat anlaşmasına girmişti.

Anlaşma uyarınca Novartis, tislelizumabı Kuzey Amerika, Avrupa Birliği, Japonya ve başka altı ülkede ilacın geliştirilmesi ve ticari hale getirilmesini sağlamakla yükümlü.

STÜDYO VOA

ABD'den İsrail'e 1 milyar dolarlık silah yardımı planı - 15 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG