Erişilebilirlik

Yeni Yıl Kutlamaları Öncesi Büyük Kentlerde Güvenlik Önlemleri Artırıldı


Yeni Yıl Kutlamaları Öncesi Büyük Kentlerde Güvenlik Önlemleri Artırıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

Dünya genelinde kalabalıkların toplanacağı büyük kentlerde 2017’ye giriş kutlamaları için güvenlik önlemleri artırılıyor.

Almanya’nın başkenti Berlin’de 19 Aralık’ta bir kamyonu gasp eden saldırganın düzenlediği ve 12 kişi yaşamını yitirdiği olay sonrası zaten ekstra güvenlik önlemleri birçok kentte yürürlüğe girmişti.

Berlin’de ilave bariyerler ve zırhlı araçlar yeni yıl kutlamalarının yapılacağı Brandenburg Kapısı yakınlarında konuşlanmış durumda.

Paris’te ise Eyfel Kulesi’ndeki havai fişek gösterisi iptal edildi, fakat trafik bariyerleri ve silahlı askerler tarafından korunan Champs-Elysees’de eğlence olacak.

İngiltere’nin başkenti Londra’da ilk defa silahlı polis metrolarda görev yapacak. Bazı silahlı görevliler metro sistemini son yıllarda koruyordu, fakat ilk defa güvenlik görevlileri silahlarıyla yolcular Trafalgar Meydanı’ndan Thames Nehri’ne giderken trenlerin içinde yolculuk edecek.

New York’ta yetkililer, 2017’nin karşılanacağı Times Meydanı’nda güvenlik önlemlerini artırmış durumda. Bölgeye yerleştirilen kamyonlar yaklaşık 1 milyon kişinin katılmasının beklendiği kutlamada önleyici bariyer olarak görev yapacak.

Yeni yıla ilk merhaba diyecek ülkelerden biri Avustralya. Ekstra 2 bin polis ve otobüs Sydney Limanı’nı korumak için mobil bariyerler kullanacak.

Türkiye’de de 2017’ye girerken büyük kentlerde güvenlik önlemleri alınıyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG