Erişilebilirlik

Yıldırım Arakanlı Mültecileri Ziyaret Etti


Yıldırım Arakanlı Mültecileri Ziyaret Etti
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:38 0:00

Bangladeş'te temaslarını sürdüren Başbakan Binali Yıldırım, Cox's Bazar mülteci kampında Arakanlı Müslümanlar’la biraraya geldi, Başbakan BM’den soruna kalıcı çözüm bulmasını istedi.

Bangladeş'te temaslarını sürdüren Başbakan Binali Yıldırım, Cox's Bazar mülteci kampında Arakanlı Müslümanlar’la biraraya geldi.

Yıldırım, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı’nın (TİKA) kampında mültecilere yemek dağıttı, Arakanlılar’ın sorunlarını dinledi.

Yabancı basının sorularını İngilizce yanıtlayan Yıldırım, Birleşmiş Milletler’e çağrıda bulundu: "Birleşmiş Milletler sistemi dünyanın bu ucunda ne olduğuna daha fazla odaklanmalı. Bu bir etnik temizliktir. Buna şüphe yok. Bu insanlar evlerine dönebilmeli, yerleşebilmeli ve hayatlarına devam edebilmeliler."

Başbakan Yıldırım, uluslararası yardım örgütlerinin çabalarını da övdü ancak geçici olduğuna dikkat çekti: "Bence Myanmar ile Bangladeş arasında imzalanan bu anlaşma ileriye dönük bir adım ama yeterli değil. Birleşmiş Milletler bu soruna daha fazla müdahil olmalı. Mültecilerin ülkelerine güvenli bir şekilde dönmesini sağlamalı. O topraklar, bu insanların anavatanı. Tek çözüm bu. Barınak, gıda ya da ne ihtiyaçları varsa sağlamak önemli, ama bunlar geçici çözümler. Bangladeş hükümeti elinden geleni yapıyor. Bu insanların hayatlarını kolaylaştırmak için Kızılay, Kızılhaç, diğer uluslararası yardım örgütleri ve hükümet ajansımız çok sıkı çalışıyor."

Türk kaynakları Yıldırım’ın, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD'ın organizasyonunda Sağlık Bakanlığı’nın kurduğu sahra hastanesinde de incelemelerde bulunduğunu açıkladı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG