Erişilebilirlik

Yunan Savunma Bakanı Deprem Bölgesini Ziyaret Edecek


Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos
Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos, 4 Nisan’da Türkiye’nin depremden etkilenen bölgelerini ziyaret edecek ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la görüşecek.

Panagiotopoulos, Şubat ayında Türkiye'nin güneydoğusunda binlerce kişinin ölümüne neden olan yıkıcı depremlerin ardından bölgeye resmi ziyarette bulunacak ikinci Yunan Bakan olacak.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias da Şubat ayında depremlerin ardından Türkiye’ye gelmiş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüştü.

Yunan Savunma Bakanı dün akşam Mega TV kanalına verdiği mülakatta, "Türkiye'nin güneydoğusunda depremden etkilenen bölgeleri ziyaret edeceğiz" dedi.

Yunanistan, 6 Şubat depremlerinin ardından Türkiye’ye yardım ve kurtarma ekibi gönderen ülkeler arasında yer almıştı. Yardımlaşma iki ülke arasında son zamanlarda Ege’deki adalar, hava sahası, Kıbrıs gibi konularda iyice artan gerginliği azaltmıştı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias deprem bölgesinde yaptığı açıklamada, “İlişkilerimizin yumuşaması için bir depreme daha ihtiyaç yok” demişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG