Erişilebilirlik

"Yunanistan Dedeağaç Limanının Satışını İptal Edebilir"


Yunanistan, ülkenin kuzeyindeki Dedeağaç limanının satışını durdurmayı değerlendiriyor. Reuters haber ajansına konuşan kaynaklar buna gerekçe olarak Ukrayna savaşı sırasında limanın kazandığı önemi ve jeopolitik gelişmeleri gösterdi.

Bulgaristan ve Türkiye sınırı yakınındaki Dedeağaç limanında yüzer bir doğalgaz depolama ve Burgaz-Dedeağaç Boru Hattı'nın sıvılaştırılmış doğalgazın yeniden gaza dönüştürülmesinde kullanılan regazifikasyon ünitesi bulunuyor. Bu nedenle Dedeağaç limanı Orta Avrupa için bir enerji merkezi olma potansiyeline sahip.

Yunanistan, Eylül ayında Dedeağaç limanının yüzde 67 hissesi için açılan ihalede iki bağlayıcı teklif almıştı. Satış için geçen yıl dört yatırımcı son eleme listesine kalmıştı.

Yunanistan'ın özelleştirme idaresi HRADF'den bir kaynak, "En olası senaryo ihalenin iptal edilmesi. Bu durum, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından Dedeağaç limanının üstlendiği rolün artmasıyla ilgili" dedi.

Hükümetten bir kaynak da ihalenin bölgedeki jeopolitik gelişmelere bağlı nedenlerden dolayı iptal edilmesinin olası olduğunu belirtti.

Kaynağa göre özelleştirme idaresinin ilgili kurulu Perşembe günü toplanarak limanın durumunu inceleyecek ve atılacak adımları belirleyecek.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG