Erişilebilirlik

“Yunanistan Kendine Çekidüzen Verme Yoluna Girdi”


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkan turunun ilk durağı olan Bosna Hersek’e hareket etmeden önce Yunanistan'le yaşanan gerilimle ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

Erdoğan bir gazetecinin, "Yunanistan Ege'de S-300 bataryaları ile Türk jetlerine radar kilidi atıldı. Türkiye radar kilidinin kayıtlarını NATO ile paylaşacak. NATO'dan nasıl bir adım bekleniyor?" sorusuna, "Yunanistan kendine bir çekidüzen verme yoluna girmiştir" yanıtını verdi.

Konuyla ilgili Savunma Bakanlığı'nın, NATO Genel Sekreteri ve diğer temsilcilerle görüşmeleri sürdürdüğünü söyleyen Erdoğn, "Bu kilit atma olayı noktasında hassasiyetimiz kararlılıkla devam ediyor. Yunanistan bunun farkında. Bunun farkında olduğu için kendilerine onlar da bir çekidüzen verme yoluna girmiş vaziyetteler. Özellikle son hafta içerisinde yaptığım konuşmalarda oraya yönelik açıklamalarım zannediyorum sizlere de yansımıştır. Bundan sonraki süreçte de Yunanistan Türkiye'yle nasıl bir ilişki içerisinde olacağının herhalde kararını çok daha düşünerek verecektir. Aksi takdirde hep söylediğim gibi yine söylüyorum, bir gece ansızın gidebiliriz" dedi.

“Doğalgaz sıkıntımız yok”

Erdoğan, Avrupa'da doğalgaz krizi ve Türkiye'nin tedariki ile ilgili bir soruyu da yanıtladı.

Cumhurbaşkanı, "Şu anda bizim doğalgaz noktasında herhangi bir sıkıntımız yok. Tabii Avrupa aslında ektiğini biçiyor. Tabii Sayın Putin'e karşı Avrupa'nın tutumu, yaptırım uygulamaları, ister istemez tabii Putin'i de onlara karşı 'Siz böyle yapıyorsanız ben de böyle yaparım' noktasına getirmiştir ve Putin de kendisi elindeki bütün imkanlarını ve silahlarını kullanmaktadır. Bunların da en önemlisi doğalgazdır. Maalesef istemeyiz ama böyle bir durum şu anda Avrupa'da gelişiyor ve Avrupa bu kışı hakikaten ciddi sıkıntılarla geçirecektir diye düşünüyorum. Bizim böyle bir sıkıntımız yok" dşye konuştu.

Kalabalık bir heyetle Balkan turuna çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna Hersek, Sırbistan ve Hırvatistan’da temaslarda bulunacak.

STÜDYO VOA

ABD’de üniversite protestolarında gözaltılar 2 bin 300’ü geçti - 3 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG