Erişilebilirlik

Yunanistan: Toplam 24 Bin Kaçak Geçiş Girişimi Engellendi


Türkiye’nin Avrupa’ya gitmek isteyen göçmenlere kapıları açmasının ardından binlerce göçmenin Yunanistan’a girme çabası sürüyor. Yunan yetkililer sınır kapılarının göçmenlere kapalı olduğunu ve açılmayacağını yinelerken ülkeye girmeyi başaranların da sınırdışı edileceğini tekrarladı.

Yunan hükümet yetkilileri son 24 saat içerisinde 5183 göçmenin Yunanistan’a giriş yapma çabalarının engellediğini çoğunluğu Afganistan, Fas ve Bangladeş vatandaşı olan 45 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı.

Sınır kapılarını göçmenlere açmayacağını söyleyen Yunanistan bir yandan sınıra askeri yığınak yaparken diğer yandan göçmenlere biber gazı, tazyikli su ve zaman zaman da ateş açarak müdahale etmeyi sürdürüyor.

Bu sabah sınırı geçmeyi başaran bir Malili diğer Afgan iki kişinin daha yakalandığı açıklandı. Yunan yetkililer göçmenlerin sınıra akin etmesinden bu yana 24 bin kaçak geçiş girişiminin önlendiğini toplam 183 kişinin de gözaltına alındığını açıkladı. Gözaltına alınanlardan sadece bir kaç tanesinin Suriyeli olduğu bilgisi de dikkat çekti.

Öte yandan Yunanistan’ın verdiği onbinli rakamlara karşın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Salı sabahı itibariyle Türkiye sınırından geçen göçmen sayısını 130 bin 469 olarak açıkladı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG