Erişilebilirlik

Yurtdışı oylar Ankara'ya ulaştı


ANKARA - Yurtdışı temsilciliklerinde kullanılan oylar Ankara'ya getirildi.

Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Ali Uğuz bugün Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Salonu'nda getirilen oylara ilişkin bir açıklama yaptı.

Yurtdışı oylar Ankara'ya ulaştı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:04:04 0:00

Uğuz, yurtdışında 74 ülke 167 temsilcilikte oy kullanma süreci sona erdiği için diplomatik kargoyla oy çuvallarının siyasi parti temsilcileri eşliğinde Ankara'ya getirildiğini belirterek, rekor bir sayıyla temsilciliklerde 1 milyon 783 bin 107 seçmenin oy kullandığını kaydetti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 28 Mayıs'ta yapılacak ikinci turu öncesinde yurtdışındaki temsilciliklerde oy kullanma süreci önceki gün sona ermişti.

Yurtdışında ve gümrüklerdeki oylar ile ilgili sürece tahsis edilmiş olan Ankara Ticaret Odası (ATO) Kongre Salonu'nda açıklamalarda bulunan Hakim Uğuz, siyasi parti temsilcileri eşliğinde tüm süreci yürüttüklerini ve Ankara'da 28 Mayıs'ta sandık kurulları gözetiminde seçim günü süreci öncesinde tüm oyları beş ayrı kilit ile açılması mümkün depoda tuttuklarını belirtti.

Uğuz bu kilitlerden birisinin kendisinde diğerlerinin ise siyasi parti temsilcilerinde olduğunu, ancak bütün kilitler eş zamanlı açılarak oylara ulaşmanın mümkün olabildiğini anlattı.

Seçim güvenliği açısından ATO'da seçim Kurulu personelinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri de nöbet tutuyor.

Gümrüklerde oy kullanma süreci ise 28 Mayıs saat 17.00'de sona erecek. Şimdiye kadar gümrüklerde ise 122 bin 494 kişi oy kullandı. Yurtdışı oylar 28 Mayıs'ta sandıkların kapanmasının ardından Türkiye genelindeki diğer oylarla eş zamanlı sayılacak.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG