Erişilebilirlik

Yüz Binler 'Adalet Mitingi'nde Buluştu


Adalet Mitingi'nden İzlenimler
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:36 0:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP milletvekili Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından Ankara Güvenpark’tan başlattığı "Adalet Yürüyüşü" bugün İstanbul Maltepe Sahili’nde düzenlenen mitingle sona erdi.

Kılıçdaroğlu’nun 15 Haziran’da Ankara Güvenpark’tan yola çıkarak başlattığı Adalet Yürüyüşü 25. gününde Maltepe Sahili’nde sona erdi. Adalet Yürüyüşü kapsamında 450 kilometre yol kateden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Sahili’nde biraraya gelen yüz binlerce kişilik kalabalığa seslendi.

Miting alanında yaptığı konuşmada bu yürüyüşün bir son olmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “9 Temmuz yeni bir adım, yeni bir doğuştur” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nü neden başlattığını anlattı ve ne istediklerini tek tek sıraladı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasında "olmayan adalet için, mazlumların hakkı için, hapisteki milletvekilleri ve gazeteciler için yürüdüklerini" söyledi. OHAL’in kalkmasını istediklerini belirten Kılıçdaroğlu, adliyeye, kışlaya ve camiye siyasetin girmesini istemediklerini, yargının bağımsız olmasını ve özgür medya istediklerini söyledi.

Miting alanında bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu da, hiçbir kamu teşviği olmadan milyonlarca insanın "Adalet Mitingi" için bir araya geldiğini belirtti. Türkiye’de ve dünyada adalet istediklerini kaydeden Erdoğdu, isteklerini barış yoluyla, şiddet içermeden ve herkese örnek olacak şekilde dile getirdiklerini söyledi.

Adalet Mitingi'ne katılan vatandaşlardan Ahmet Erdem, Türkiye’de birçok alanda adalete ihtiyaç duyulduğunu ve insanların herhangi bir siyasi görüşle burada bulunmadıklarını belirtti.

Emekli memur Günay Fırat, 15 yıldır adaletin olmadığı bir ortamda yaşadıklarını, çocukları ve henüz doğmamış torunları için adalet arayışıyla miting alanında bulunduğunu söyledi.

Emekli öğretmen Ümmühan Çakıcı, adalet ve aydınlık günler için Tuzla’dan Maltepe’ye kadar yürüdüğünü söyledi. Çakıcı, Türkiye’de hukuk ve adaletin üstün olduğunu görmek istediğini, bu sebeple Adalet Yürüyüşü'ne katıldığını belirtti.

Eğitimci Yasin Çatar, haksızlıklara karşı direnmek, toplumla birlikte hareket etmek ve adaleti, demokrasiyi, insan haklarını sağlamak için 3 gündür yürüdüğünü belirtti. Çatar, gelecek aydınlık günler için, Atatürk devrimleri için ve içeride "hukuksuzca" yargılanan binlerce kişi için yürüdüğünü sözlerine ekledi.

Özel sektörde yönetici olan Seçkiner Kaplan, mesajların yerine ulaşması için bu eylemin burada sona ermesini istemediğini belirtti.

Adalet Yürüyüşü'ne katılan emekli İsmail Horoz, şu an Türkiye’de demokrasinin, insan haklarının, özgürlüklerin olmadığını, toplumun ayrıştırıldığını, bunlara karşı gelmek için yürüdüklerini dile getirdi.

Uluslararası basının da ilgi gösterdiği Adalet Mitingi'nde çok sayıda basın mensubu görev aldı. Dev Türk bayrakları ve “Adalet” yazılı dövizlerle donatılan miting alanında toplanan kalabalık, "adalet" yazılı tişört ve şapkalarla seslerini duyurmaya çalıştı. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı Adalet Mitingi’nde 15 bin polis görev aldı. Miting program bitiminde olaysız bir şekilde sona erdi.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG