Erişilebilirlik

Yüzlerce Kişinin 'Katili' Belli Oldu


Yüzlerce Kişinin 'Katili' Belli Oldu
Yüzlerce Kişinin 'Katili' Belli Oldu

Kamboçya’da bir festival sırasında çıkan izdihamı araştıran komisyona göre yüzlerce kişinin ölümüne yol açan paniğe ‘köprü’ neden oldu.

Hükümetin kurduğu soruşturma komisyonunun bir yetkilisi, çok sayıda kişinin aynı anda üzerinde bulunduğu köprü sallanmaya başlayınca panik çıktığını söyledi. Olay sırasında yüzlerce kişi dar bir asma köprüden geçiyordu.

Phnom Penh Adası’ndaki bir festivalden dönenlerden 354’ü çıkan izdihamda ayaklar altında ezilerek can verdi.

Olay sırasında en az 395 kişi de yaralandı.

  • 16x9 Image

    Melek Çağlar

    Melek, meslek yaşamına yazılı basında başladı. Haftalık Barometre gazetesinde muhabir ve Management-Marketing sayfa editörü olarak çalıştıktan sonra 1990’lı yılların başında aynı gazetenin Yazı İşleri Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı. Meslek yaşamına kısa bir ara verip İngiliz Kraliyet bursuyla City University London’da gazetecilik eğitimi aldı. 1994 yılında Amerika’ya yerleşmeden önce Hürriyet gazetesinde çalıştı. Meslek yaşamına halen Internet, radyo ve televizyon yayıncılığı yapan Amerika’nın Sesi’nde devam ediyor. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Melek, yüksek lisans derecesini 2002 yılında tamamladığı George Washington Üniversitesi MBA programından aldı.

XS
SM
MD
LG