Erişilebilirlik

"Ziraat Bankası Rus Tahıl İhracatında Aracı Olabilir" 


Ziraat Bankası'nın Rus tahıl ihracatının ödemeleri sürecinde aracı olarak görev alabileceği öne sürüldü. Üst düzey bir Türk yetkili, Reuters haber ajansına yaptığı açıklamada, ABD ve Birleşmiş Milletler'in her işlemi onaylaması gerektiğini de aktardı.

Tüm taraflar anlaşmaya imza atmadıkça Ziraat'in anlaşmaya dahil olmayacağını söyleyen yetkili, Rusya'nın tahıl ihracatıyla ilgili görüşmelerin sürdüğünü de kaydetti.

Yetkili, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Ziraat Bankası, JPMorgan örneğinde olduğugibi, ABD ve Birleşmiş Milletler'in yazılı onayı ve görevlendirmesiyle ödemelerde aracıolarak rol oynayabilir" dedi.

Ziraat'in Rus gübre ihracatı için yapılan ödemelere dahil olup olamayacağı konusunda yorum yapmaktan kaçınan kişi, "Yazılı onay yoksa bu gerçekleşmeyecek" diye konuştu.

Birleşmiş Milletler ve Türkiye himayesinde geçen yıl Temmuz ayında varılan anlaşma, savaş nedeniyle Ukrayna'nın Karadeniz kıyısındaki limanlarında kalan tahıl ürünlerinin güvenli bir şekilde ihracatının sağlanmasına olanak tanıyor.

Rusya ise anlaşmanın devam etmesi için bir dizi talepte bulunuyor. Bunlardan biri, Rusya'nın tahıl ve gübre ihracatına ilişkin ödemelere uygulanan yaptırımların gevşetilmesi.

Rusya, Ukrayna ve Türkiye savunma bakan yardımcılarının yarın İstanbul'da biraraya gelerek Karadeniz tahıl ihracatı anlaşmasını ele almaları bekleniyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da geçen hafta, Ziraat Bankası'nın ödemelerdearacılık yapabileceğini söylemişti.

STÜDYO VOA

El Chapo’nun oğluna Teksas’ta baskın – 26 Temmuz
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG