NATO Gücü 40 Taleban Militanını Öldürdü

Afganistan'daki NATO Gücü'ne bağlı birliklerin ülkenin güneyinde bugün çatışmaya girdiği Taleban militanlarından en az 40'ını öldürdüğü açıklandı.

Pencvayi bölgesindeki çatışmalarda NATO gücünün de bir asker kayıp verdiği bildirildi. Gece yarısı girişilen operasyonlarda bu bölgedeki bir bomba imalathanesiyle çok sayıda silahın imha edildiği belirtildi.

Afganistan'ın çeşitli yerlerinde Taleban militanları oldukları sanılan silahlı gruplara karşı son bir haftadır düzenlenen operasyonlarda öldürülen militanların sayısı 320'yi geçti.

NATO ittifakı yetkilileri Afganistan'daki NATO askerlerinin sayısını arttırma konusunu görüşmek üzere Polonya'da toplandı. Kanadlı General Ray Henault, yetkililerin, Afganistan'ın kuzey ve batı bölgelerinde Taleban'a karşı yürütülen operasyonları memnunlukla karşıladıklarını ancak ülkenin güneyindeki NATO birliklerini güçlendirmek gerektiğini söyledi. NATO yetkilileri, ittifak üyelerinden Afganistan'a 2,000 asker ve araç-gereç göndermelerini istiyor.

Bu arada başkent Kabil'de bugün Taleban karşıtı gerilla komutanı Ahmed Şah Mesud'un suikastle öldürülmesinin beşinci yıldönümü dolayısıyla yapılan anma törenleri nedeniyle sıkı güvenlik önlemleri alındı.

Kabil'deki Amerikan Büyükelçiliği yakınında bulunan Ahmed Şah Mesud meydanında dün bomba yüklü bir araçla girişilen intihar saldırısında 2 Amerikan askeri dahil olmak üzere 16 kişi ölmüştü.

İntihar saldırganı, aracıyla Amerikan askeri araçlarına çarpmıştı.