Washington Times, Iraklı Kürt lider Mesut Barzani’nin “Türkiye, Kerkük’e karışırsa, biz de Diyarbakır’a karışırız” açıklamasından sonra Türkiye ile Iraklı Kürtler arasındaki gerginliğin daha da arttığını kaydediyor. Haberde, Barzani’nin açıklamasının Ankara’da sert tepkilere neden olduğu belirtiliyor:
"Türkiye, Kuzey Irak’taki gelişmeleri yakından izlediğini saklamıyor. Ankara, bağımsız bir Kürdistan’ın güneydoğu Anadolu’daki ayrılıkçı eğilimleri güçlendirmesinden çekiniyor. Türk hükümeti ayrıca bölgenin Kürt isyancılar tarafından Türkiye’ye yönelik saldırılarda bir üs olarak kullanıldığını belirtiyor. İki ülke arasındaki gerginlik, Irak başbakanı Nuri el Maliki’nin, Irak’ın komşuları ile büyük güçler arasında dışişleri bakanları seviyesinde düzenlenecek bir toplantıya Türkiye’nin ev sahipliği yapma talebini reddetmesine neden olmuştu."
Christian Science Monitor Amerika’nın Doğu Avrupa’ya füze savunma sistemi yerleştirme girişimi karşısında Moskova’nın gösterdiği tepkinin, Avrupa’yı böldüğünü yazıyor. Söz konusu sistemin Rusya açısından bir tehdit oluşturmadığını savunan gazete, Moskova’nın tepkisinin ardında başka nedenler bulunduğunu öne sürüyor:
"Eğer Rusya askeri bir tehdit altında değilse, niçin bu kadar sert tepki gösteriyor? Aslında bu bir sır değil, ama Amerika bazen bu bir sırmış gibi davranıyor. Rusya, eşit ülke muamelesi görmek istiyor. Sadece açıklama yapılmasını değil, kendisine danışılmasını istiyor. Ayrıca NATO’nun Rusya sınırlarına doğru genişlemesi, bu ülkede ciddi bir ulusal hassasiyet konusu. Rusya, kendisine yetişkin bir insan gibi davranılmasını isteyen bir ülkeye yakışmayacak ölçüde tepki gösteriyor. Ama, Amerika söyle olacağını önceden görmeliydi. Umarız gelecek sefer bunu başarır."
New York Times Amerika’nın Çin’le bir ticaret savaşına girmesi durumunda bundan herkesin zararlı çıkacağı uyarısında bulunuyor. Gazete, bu nedenle Çin’in devlet destekli ihraç mallarına karşı gösterilen tepkinin makul sınırlar içinde kalması çağrısında bulunuyor:
"Eğer doğru kullanılırsa, bürokratik işlemler gibi baskılar, Çinli yetkilileri sübvansiyonları azaltmaları durumunda daha etkin bir ticaret yapacakları ve daha güçlü bir ekonomiye sahip olacakları konusunda ikna edebilir. Ancak Amerika bir yandan bunu yaparken, bir yandan da ülke içindeki çabalarını artırmalıdır. İş gücünü geleceğe hazırlayacak biçimde eğitmelidir. Üreticilerin ihtiyaç duyduğu altyapı yatırımlarını gerçekleştirmelidir. Eski üretim tarzına alıştıkları için yeni iş bulmakta zorlanan işçilerin yardımına koşmalıdır. Bütün bunlar, bir ticaret savaşı başlatmaktan çok daha fazla işe yarayacaktır."
USA Today, başkan Bush tarafından Ulusal Sağlık Enstitüsü başkanlığına atanan Elias Zerhouni’nin, fikrini değiştirerek artık kök hücre araştırmalarına destek vermeye başladığını hatırlatıyor. Gazete, Başkan Bush’un da bu konudaki direncinden vazgeçmesini ve kök hücre araştırmalarına federal bütçeden kaynak ayrılmasına izin vermesini istiyor:
"Bush’un veto tehdidine rağmen, Senato kök hücre araştırmasına izin veren yasayı kabul etmelidir. Yasa, tam da Bush’un talebine uygun olarak araştırmalarda kullanılmak üzere embriyo üretilmesini teşvik etmeyen bir nitelik taşıyor. Embriyolar zaten var. Ayrıca, eğer Zerhouni fikrini değiştirdiyse, Bush da değiştirebilir. Bush, ülkenin en önemli tıbbi araştırma kurumunun başına atadığı insanı dinlemelidir."