ABD Dışişleri Bakanı Blinken Ankara’da: “Biden Yönetimi Türkiye’ye F-16 Satışını Destekliyor”

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ülkesinin yönetiminin Türkiye’ye F-16 satışını desteklediğini ancak bu konudaki çalışmaların devam ettiğini ve kongrenin satışı ne zaman onaylanacağına ilişkin şu anda bir şey söyleyemeyeceğini belirtti.

Türkiye’ye dün gelen ve deprem bölgesinde incelemelerde bulunan Blinken, bugün ise Ankara’daki temasları çerçevesinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

Blinken basın toplantısında Türkiye’ye F-16 satışı sürecinin devam ettiğini söylerken, Bakan Çavuşoğlu ise F-16 sürecinin bir an önce tamamlanmasını umut ettiklerini dile getirerek, “ABD Kongresi’nin engelleyici değil, destekleyici olmasını bekliyoruz” dedi.

Your browser doesn’t support HTML5

ABD Dışişleri Bakanı Blinken Ankara'da

"İsveç ve Finlandiya’nın hızlı bir şekilde NATO’ya üye olmalarını bekliyoruz”

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelikleri konusunda ise Antony Blinken, İsveç ve Finlandiya Türkiye ile imzalanan mutabakata uymak için adımlar attıklarını belirterek, “İsveç ve Finlandiya’nın hızlı bir şekilde NATO’ya üye olmalarını bekliyoruz” dedi.

Çavuşoğlu ise, Türkiye’nin Finlandiya’nın üyeliğine olumlu baktığını ancak İsveç’in taahhütlerinin yerine getirmediğini gördüklerini vurgulayarak, diğer yandan Türkiye’nin NATO’nun genişlemesine karşı olmadığını belirtti.

Blinken’ın bugün Erdoğan’la da görüşmesi bekleniyor

ABD Dışişleri Bakanı’nın bugün ayrıca, Anıtkabir’i ziyaret etmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesi bekleniyor.

Blinken dün Münih Güvenlik Konferansının ardından Türkiye’ye gelmişti. Adana’daki İncirlik Üssü’nde lojistik yardımlarla ilgili incelemelerde bulunan ve burada Amerikan arama-kurtarma ekibiyle biraraya gelen Blinken, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere ek 100 milyon dolarlık yardım yapılacağını duyurmuştu. ABD Dışişleri Bakanı dün ayrıca, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile helikopterle deprem bölgesindeki yıkımı havadan inceledi.

İlgili Haberler ABD'den 100 Milyon Dolarlık Ek Yardım