Almanya ve Kanada Altın Madalyada Öne Geçti

Kadınlar Alp disiplini yarışmasını birinci bitiren Alman sporcu Maria Höfl-Riesch

Alman ve Kanadalı sporcular üçüncü altın madalyalarını kazanırken 40 yaşındaki Norveçli Bjoerndalen spor yaşamının 13'üncü Kış Olimpiyatları madalyasını alarak rekor kırdı
Soçi Kış Olimpiyatlarında Alman ve Kanadalı sporcular üçüncü altın madalyalarını kazandı.

Alp disiplini kadınlar kombinede Alman Maria Höfl-Riesch yarışı birinci bitirdi. Höfl-Riesch iniş ve slalom olmak üzere iki ayaktan oluşan yarışmayı iki dakika 34,62 saniyede tamamladı. Alman sporcu Avusturyalı Nicole Hosp ve favori gösterilen ancak yarışın ortasında önemli hata yapan Amerikalı Julia Mancuso’yu geride bırakmayı başardı.

Kanadalı Charles Hamelin ise erkekler 1.500 metre kısa sürat pateni yarışmasında üçüncü altın madalyasını kazandı.

Aynı gün Norveçli Ole Einar Bjoerndalen 12,5 kilometre biatlon yarışmasında spor yaşamının 13’üncü Kış Olimpiyatları madalyasını kazanarak rekor kırdı.

Bjoerndalen Cumartesi günü kış olimpiyatlarında tekli spor dalında altın madalya kazanan en yaşlı sporcu olmuştu. 40 yaşındaki sporcu, 10 kilometre biatlon koşusunda birinci geldi ve Kanadalı skeleton yarışçısı Duff Gibson’ın yaş rekorunu kırdı. Gibson 2006 Torino Olimpiyatları’nda altın madalya aldığında 39 yaşındaydı.

Olimpiyatlara evsahipliği yapan Rusya Pazar günü ilk altın madalyasını kazandı. 31 yaşındaki Evgeni Pluşenko ve 15 yaşındaki Yulia Lipnitskaya çifti Cumhurbaşkanı Vladimir Putin dahil kendilerini izleyen kalabalığın alkışları arasında artistik buz pateni yarışmasını birinci olarak bitirdi.

Norveç yedi madalya ile toplam madalya sayısında önde gidiyor. Bun karşın Almanya ve Kanada üçer, Norveç Amerika ve Hollanda ise ikişer altın madalya kazanmış bulunuyor.