Amerika'daki Türkler'e Ön Seçimleri Sorduk

Your browser doesn’t support HTML5

Seçmenleri ikna etmek için Iowa'da hummalı bir çalışma içinde olan adaylardan Hillary Clinton, Ames kentinde ön seçimler öncesi bir konuşma yaptı. Amerika'nın Sesi, konuşmayı dinlemeye gelen Türklerle konuştu.

Hillary Clinton’ın Ames kentindeki seçim konuşmasına Türkler de ilgi gösterdi. Clinton’ın kampanyasına gönüllü olarak katkıda bulunan siyaset bilimi öğrencisi Ömer Soytekin, bu gönüllü çalışmaları çerçevesinde New York’tan Iowa’ya gelmiş. Soytekin, Clinton’ın Dışişleri Bakanlığı tecrübesinin ve ekonomi politikalarının başkanlık yarışını kazanmasında etkili olacağını düşünüyor.

Yine konuşmayı izlemek üzere New Jersey’den gelen siyaset bilimi mezunu Faruk Şencan, Clinton’ı destekliyor ve Trump’ın kazanacağını düşünmüyor.

Amerika’ya Eskişehir’den turist olarak gelen Mehmet Oren’in izlenimi ise seçim kampanyalarının tarzıyla ilgili. Oren, Türkiye'deki liderlele Amerika'daki liderler arasında farklar olduğunu, Amerika'da halkın lider ile yakın mesafede iletişime geçebildiğini belirtiyor.

Özbek asıllı Ekmel Mirsadikov, Clinton’ı destekliyor; Cumhuriyetçiler’in Müslüman karşıtı söylemlerinden kaygı duyuyor.