Amerika Rusya ile Casus Takası Yapabilir

Amerika Rusya ile Casus Takası Yapabilir

Rusya’nın Amerika için casusluk yaptığı iddiasıyla hapsettiği bir bilimadamını, Amerika’da yargılanan casus zanlılarıyla takas etmesi bekleniyor.

Hapisteki bilim adamı İgor Sutyagin’in avukatı, müvekkilinin Amerika’daki Rus casus şebekesi zanlılarıyla değişilmek üzere serbest bırakılacağını açıkladı. Sutyagin’in kardeşi de takas teklifinin Amerika’dan geldiğini söyledi. Washington ve Moskova, takas anlaşmasıyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

1999’da tutuklanan ve 15 yıl hapis cezasına çarptırılan İgor Sutyagin, Amerikan istihbaratının kolu olduğuna inanılan bir İngiliz firmasına bilgi sızdırmakla suçlanmıştı.

Rusya adına casusluk yaptıkları iddiasıyla tutuklanan 10 kişiden üçü için bugün Washington’da yapılması planlanan duruşma da ertelendi. Üç zanlı New York’a sevkedildi.

Sutyagin’in on zanlının tamamıyla ya da bir kısmıyla takas edilip edilmeyeceği kesinlik kazanmadı. Ailesi, Rus bilim adamının ülkenin kuzeyindeki cezaevinden Moskova’ya nakledildiğini ve yakında İngiltere’ye gönderileceğini açıkladı.