Amerika ve Pakistan Arasında Tansiyonu Düşürme Toplantıları

Amerika ve Pakistan Arasında Tansiyonu Düşürme Toplantıları

Başkan Barack Obama, önümüzdeki ay Asya’ya yapacağı gezide Pakistan’a uğramayacağını açıkladı. Obama, 2011’deki ziyaret planları içerisinde Pakistan’ın olduğunu ve Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari’yi Washington’da ağırlayacağını da belirtti. Obama, bu açıklamaları Amerika- Pakistan stratejik Diyalogu kapsamında Washington’u ziyaret eden Pakistan heyetiyle yaptığı görüşmenin ardından yaptı.

Amerikalı ve Pakistanlı yetkililer NATO ve Amerikan güçlerinin Pakistan topraklarına düzenlediği füze saldırılarıyla artan gerilimi yumuşatmak amacıyla üçüncü kez biraraya geldi.

Amerika Savunma Bakanı Robert Gates, Pentagon’da Pakistan Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Eşfak Kayani ile görüştü. Gates, Pakistan ordusunun terörizmle mücadeledeki çabalarından ve fedakârlıklarından ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gates, sınır ötesi bir operasyon sırasında iki Pakistan askerinin öldürülmesinden ötürü de özür diledi. Dışişleri Bakanı Hillary Clinton ve Pakistanlı meslektaşı Şah Mahmud Kureyşi, Cuma günü yapacakları görüşmeyle toplantıları sona erdirecek.