Angelina Jolie’den NYT’a Şok Açıklama!

Angelina Jolie

Meme kanseri riskinin yüksek olduğunu öğrenen Oscar ödüllü ünlü oyuncu Angelina Jolie, New York Times (NYT) gazetesine yazdığı yazıda, önlem olarak iki göğsünü de aldırdığını açıkladı
Oscar ödüllü ünlü oyuncu Angelina Jolie çifte mastektomi olduğunu açıkladı.
New York Times gazetesinde bugün yayınlanan yazısında Angelina Jolie, meme ve
rahim kanseri geliştirme riskinin yüksek olduğunu gösteren bozuk gene sahip olduğunun anlaşılması üzerine ameliyat olduğunu belirtti.

Şubat ayında iki göğsünü de aldıran 37 yaşındaki Hollywood yıldızı, kozmetik müdahalelerle birlikte Nisan ayında sağlığına kavuştuğunu yazıyor. Jolie, kansere yakalanma riskini böylelikle %87’den % 5’e indirmeyi başardığını bildirdi.

Film oyunculuğu ve yönetmenliğin yanısıra Birleşmiş Milletler’in iyiniyet elçisi de olan Angelina Jolie, annesini 2007 yılında 56 yaşında kanserden kaybettiğini, bu yüzden kanserle ilgili bir riski göze almak istemediğini kaydetti. Jolie’nin kararında annesinin on yıl boyunca kanserle mücadele ettikten sonra hastalığa yenik düşmesi etkili olmuş.

Angelina Jolie, teşhisi 2 Şubat’ta öğrenmiş ve iki hafta içinde ameliyat olmaya karar vermiş. “Tıbbi Tercihim” adlı yazısında Jolie, “Bu, hiç de kolay bir karar değildi. Ancak bir an önce ameliyat masasına yatarak kanser riskini minimum düzeye indirmek istedim” diyor.

Yazısında annesinin yaklaşık 10 yıl kanserle mücadele ettikten sonra 56 yaşında öldüğünü hatırlatan Jolie, çocuklarını annesiz bırakmak istemediğini belirtiyor. Jolie, “taşıdığım BRCA1 geni nedeniyle göğüs ya da yumurtalık kanseri olma riskim çok fazla. Mastektomi ameliyatının ardından göğüs kanseri riski yüzde 87′den yüzde 5′e düştü. Ameliyatım 8 saat sürdü. Daha sonra göğüslerime implant yerleştirildi” diye yazdı.

Eşi Brad Pitt’in ameliyat sürecinde yanından hiç ayrılmadığını belirten Jolie, bu dönemlerde kadınlara en büyük desteğin, yakın çevrelerinden gelmesi gerektiğini vurguladı. Jolie yazısında kadınlara da mesaj verdi:

“Bu zor kararı alırken eşim sürekli yanımdaydı. Ameliyatın kadınlığıma herhangi bir etkisi olacağına inanmıyorum. Bu yazının, okuyan tüm kadınlara yardımcı olmasını umuyorum. Ailesinde göğüs ya da yumurtalık kanseri olan tüm kadınlara, uzmanlardan bilgi almaları ve seçeneklerini değerlendirmeleri çağrısında bulunuyorum.”

http://www.youtube.com/embed/YmXEN0L8cJM?rel=0