Ankara’da Kahramanmaraş Esnafıyla Dayanışma Günleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi depremde zarar gören Kahramanmaraşlı esnafa destek olmak için Altınpark Fuar ve Kongre Merkezi’nde dayanışma günleri düzenliyor.

Deprem bölgesinden gelen 100 esnaf, yöresel ürünlerin yanı sıra, ayakkabıdan giysiye, çantadan bakır ve gümüş eşyaya, kuruyemişten baharata çok sayıda ürünü, Ankaralılara sunuyor. Kahramanmaraş Dayanışma Günleri her gün, 10:00-22:00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

Your browser doesn’t support HTML5

Ankara’da Kahramanmaraş Esnafıyla Dayanışma Günleri

Mansur Yavaş: “Dayanışmanın parçası olun”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda “Ailenizle birlikte gelin, dayanışmanın parçası olun” çağrısında bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi; dayanışma günlerinde ürünlerini Ankaralılarla buluşturan esnafa lojistik desteğin yanı sıra konaklama desteği de veriyor.

Kahramanmaraşlı esnaf: “Bir tür terapi oluyor, normalleşiyoruz burada”

VOA Türkçe’nin konuştuğu Kahramanmaraşlı esnaftan Burak Görgel “Böyle bir imkan verildiği için çok mutluyuz, Ankaralıların yoğun ilgisi var. Hem normalleşme oluyor bizim için, bir tür terapi oluyor hem de ürünlerimizi tanıtmış oluyoruz” dedi.

Artık yıkık olan dükkanlarında kalan ürünleri Ankara’da satma imkanı bulan Alaaddin Mert Yatalakoğlu ise “Az da olsa esnafa can suyu oldu, daha önceki depremlerden etkilenenler daha küçük yapılarla hayata tutunabildiler, umarım bizler de aynı şekilde ayağa kalkabileceğiz” diye konuştu.

Fehmi Büyükdereli, “Şu anda yaptığımız satışta maddiyatı gözümüz görmüyor, halkımız değişti, esnaflığı çok özlemişiz. İnsan içine çıkmak bizi çok mutlu ediyor” diyerek duygularını ifade etti.

Geleneksel el işçiliği yapan yorgancı Kerim Usta ise zarar gören işletmelere böyle bir imkan sunulması gerektiğini söyleyerek “Bütün belediyeler yapmalı, çarkın dönmesine yardımcı olsunlar” dedi.

Ankara’ya gelen depremzedeler de destek veriyor

Altınpark Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen dayanışma günlerine Ankaralıların yanı sıra depremden etkilenip Ankara’ya gelenler de destek veriyor. Hatay’dan gelen Cumhuriyet Boğa, “Güzel şeyler bunlar inşallah bu duyguları kaybetmeyiz” diyerek dayanışmaya geldiğini söyledi. Bir aydan fazla bir zaman sonra ilk defa dışarı çıktığını söyleyen Boğa, “sırf destek olmak için geldim buraya” dedi.