Baydemir ‘HDP Seçmeninden Özür Dilensin’ Çağrısı Yaptı

HDP’nin Van’da sürdürdüğü ‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde konuşan Parti Sözcüsü Osman Baydemir, “Selahattin Demirtaş ve onun şahsında bütün HDP seçmeninden ve halktan özür dilemendir. O özür yeni bir kapı aralayabilir ”dedi.

Eylemin üçüncü gününde basın toplantısı düzenleyen HDP Sözcüsü Osman Baydemir’in hedefinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümet vardı. Baydemir, muhalefete görevini yapmamasını söylendiğini belirtti ve “Bugün muhalefete ‘muhalefet etme’ tehdidi savruluyor. Ne sokakta ne mecliste muhalefet konuşmayacak. Medya gerçekleri yazmayacak, yazanlar cezaevine konacak. Gerçeği haykıranlar ötekileştirilecek, izole edilecek. Hani OHAL’i kaldırmakla övünüyordunuz. OHAL en son 6 şehirde uygulanıyordu. Şimdi 81 ilde OHAL, Kürt coğrafyasında sıkıyönetim var. Hani seçilmişler atanmışların önünde el pençe durmayacaktı. Siz seçilmiş milletvekilini, belediye başkanını, seçilmiş rakibiniz olan lideri cezaevine koyuyorsunuz. Bütün bunları yaparak zaten kaybettiğinizi gösteriyorsunuz. Hani askeri vesayete mücadele verecektiniz. Askeri vesayet bitti, demokrasi güçlerinin ortak mücadelesiyle bitti. Ama siz yepyeni bir faşizan vesayet getirdiniz” ifadelerini kullandı.

Şemdinli’deki işkence iddialarını da dile getiren Baydemir, yeni bir başlangıç çağrısı yaptı. HDP’den özür dilenmesi çağrısı yapan Baydemir, ”Bu savaş sürdükçe bu suçlar devam edecek. Eğer kirlenmekten vazgeçeceksen savaştan, Kürt karşıtlığından, tecritten, tasfiye politikasından vazgeçmelisin. AKP-MHP koalisyonundan vazgeçmelisin. Bir başlangıca ihtiyaç var. O başlangıç da şu; Selahattin Demirtaş ve onun şahsında bütün HDP seçmeninden ve halktan özür dilemendir. O özür yeni bir kapı aralayabilir” şeklinde konuştu.

Baydemir, Erdoğan ve AK Parti’yi eleştirmenin suç olduğunu savunarak, “Kılıçdaroğlu tutuklanırsa şaşırmayın. Ben şaşırmam” dedi.