İki Hukukçu Trump'ın Ekibine Katılmaktan Vazgeçti

Daha önce Rusya soruşturmasıyla ilgili Başkan Donald Trump’ın hukuk ekibine dahil olacakları açıklanan iki hukukçu son anda ekibe katılmaktan vazgeçti.

Eski bir federal savcı olan Joseph DiGenova’yla eşi Victoria Toensing geçen hafta Amerika Başkanı’na yardımcı olmayı kabul etmişti.

Ancak Trump’ın hukukçu ekibiyle çok mutlu olduğu yönünde tweet mesajı paylaşmasından birkaç saat sonra Trump’ın kişisel avukatı Jay Sekulow, DiGenova ve Toensing’in 2016seçim kampanyasında Rusya’yla işbirliği yapıldığı yönündeki suçlamalarla ilgili soruşturmada Trump’ı savunan avukatlar arasında olmayacaklarını kaydetti.

Sekulow, yazılı açıklamasında, “Başkan, DiGenova ve Victoria Toensing’in Başkan’ın özel ekibine katılmasını engelleyen anlaşmazlıklardan hayal kırıklığına uğradı. Bununla birlikte bu anlaşmazlıklar onları Başkan’a diğer yasal konularda yardımcı olmaktan engellemeyecektir. Başkan onlarla çalışmayı dört gözle beklemektedir” dedi.

Söz konusu anlaşmazlıkların ne olduğuna dair net bir bilgi yok.

Son gelişme, Trump’ın Rusya soruşturmasındaki önemli avukatı Johb Dowd’un istifası, diğer bir önemli avukat Theodore Olson’un da Trump’ın ekibine katılmasını reddetmesinin ardından yaşandı.

Trump: "Birçok avukat ve hukuk firması beni temsil etmek istiyor"

Başkan Trump ise gün içinde attığı tweet mesajında birçok avukat ve hukuk firmasının kendisini temsil etmek istediğini belirtmişti.

Trump, “birçok avukat ve hukuk firması Rusya soruşturmasında beni temsil etmek istiyor” demişti.

Trump’ın önemli avukatlarından John Dowd'un geçen hafta istifa etmesinin ardından basında bazı avukatların ve hukukçuların Trump’ın ekibine katılmayı kabul etmediği yönünde haberler basın yer almıştı.

Amerika Başkanı, twitter mesajında, “Birçok avukat ve hukuk firması Rusya soruşturmasında beni temsil etmek istiyor. Bunu almak istemeyen avukatlar olduğuna dair Yalan Haber hikayesine inanmayın. Şu andaki ekibimden de çok memnunum” ifadelerini kullanmıştı.

Trump mesajında bir kez daha 2016 seçimlerinde Rusya’yla işbirliği olmadığını vurgulamıştı.

Trump, “Rusya’yla işbirliği yoktu, çarpık Hillary ve Demokratlar hariç” ifadesini kullandı.

Özel savcı Robert Mueller Trump’ın seçim kampanyasını aylardır araştırıyor.

Mueller 13 Rus vatandaşına soruşturma çerçevesinde çeşitli suçlar yöneltti.

Mueller, Trump’ın ekibinden bazı isimlere de suçlamalar yöneltmiş durumda.

Mueller’ın ofisi Başkan Donald Trump’la da görüşmek istiyor. Trump bu görüşmeyi yapmak istediğini belirtse de henüz bir tarih belirlenmiş değil.