Bozkır: 'Türkiye’yi Yanlış İmajdan Kurtaracağız'

Your browser doesn’t support HTML5

AB Bakanı Volkan Bozkır, “Hem Avrupa’da hem de Amerika’da bir süredir Türkiye’nin imajıyla ilgili yanlış bilgilerden kaynaklanan ve olgularla buluşmayan bir algı” oluştuğunu ve bunu düzelterek, Türkiye’yi hak etmediği yanlış imajdan kurtarmak için çaba sarf ettiklerini kaydetti

Washington temaslarını değerlendiren AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, “Hem Avrupa’da hem de Amerika’da bir süredir Türkiye’nin imajıyla ilgili yanlış bilgilerden kaynaklanan ve olgularla buluşmayan bir algı” oluştuğunu ve bunu düzelterek, Türkiye’yi hak etmediği yanlış imajdan kurtarmak için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Başkan Barack Obama’nın ev sahipliği yaptığı ulusal ibadet kahvaltısına, Türk hükümeti adına AB Bakanı Volkan Bozkır da katıldı. Bozkır, Washington'daki temaslarını Türk Büyükelçiliği’nde yaptığı basın toplantısında gazetecilerle paylaştı.

Bozkır, Türkiye'nin AB üyeliği sürecinden, Amerika’yla AB arasında süren Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı’na ve Kıbrıs konusuna kadar pek çok başlıkla ilgili soruları yanıtladı.