Cumhurbaşkanı Gül Tahran'da

Cumhurbaşkanı Gül Tahran'da

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran'a dört günlük bir ziyaret gerçekeleştiriyor. Gül, bugün Tahran'da İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinejat'la görüştü. İki lider görüşmeden sonra ortak bir basın toplantısı yaptı.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejat, ülkesinin Türkiye ile siyasi ve ekonomik bağları güçlendirmede kararlı olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Gül'e İran ziyaretinde bazı bakanların yanısıra çok sayıda işadamının da bulunduğu kalabalık bir heyet eşlik ediyor.

İran ve Türkiye daha önce şu anda 11 milyar doları bulan ikili ticaret hacmini önümüzdeki beş yıl içinde 30 milyar dolara çıkarmayı planladıklarını açıklamıştı.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejat, Türkiye’ye “İran’ın nükleer haklarıyla ilgili tutumundan” ötürü teşekkür etti. İran’ın nükleer programıyla ilgili uyuşmazlığın diplomatik yoldan çözümünü savunan Ankara geçen ay Tahran ile altı ülke arasında yapılan son görüşmelere evsahipliği yapmıştı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de İran'la ilişkilerin gelişmesine önem verdiklerini söyledi, Ortadoğu hükümetlerine halkın isteklerini yanıtsız bırakmamaları çağrısında bulundu.