Paris'te Neymar Heyecanı

PSG kulübüyle imzaladığı 222 milyon Euro’luk transfer anlaşmasıyla “futbol tarihinin en pahalı oyuncusu” unvanını kazanan Neymar da Silva Santos Junior daha Fransa’ya ayak basmadan ülkenin bir numaralı gündemi oldu

Paris Saint Germain (PSG) futbol kulübüyle imzaladığı 222 milyon Euro’luk transfer anlaşmasıyla “futbol tarihinin en pahalı oyuncusu” unvanını kazanan Neymar da Silva Santos Junior, Paris’e geldi. Futbol dünyasının süper starı Neymar’ın gelişi, PSG’nin transfer çekini sunduğu İspanyol Profesyonel Futbol Ligi’nin (Liga) 222 milyonluk çeki geri çevirmesi nedeniyle gecikti. Ancak Neymar akşam saatlerinde Paris'e gelerek, futbol tarihinin en pahalı sözleşmesine imza attı.

Barcelona’da oynayan Brezilyalı yıldız oyuncu Neymar’ın 222 milyon Euro’luk transfer ücreti ve Paris Saint Germain ile 5 yıllığına imzaladığı dev sözleşmeyle Paris’e geleceği haberi, futbol ve medya dünyasının bir numaralı gündemi oldu. Daha önce transfer rekoru 105 milyon ile Paul Pogba’ya aitti.

“Kulağı küpeli devrim oluyor”

Brezilyalı 25 yaşındaki yıldız oyuncu Neymar Junior’ın, Katar sermayeli Paris Saint Germain kulübüne geleceği haberi Paris’i adeta salladı. Bütün ülkede, ciddi medya organları dahil herkes Neymar’ın gelişini konuşuyor.

Neymar’ın Katalanlar’dan ayrılmasına öfkelenen İspanya basını “Öde ve çek git” sözleriyle sert başlıklar atarken, Fransız basınında ise bayram havası vardı. Ülkenin en ciddi gazetesi olarak bilinen Le Monde dahi Neymar’ın gelişini birinci sayfasına taşıyarak, “Dünya futbolunda devrim oluyor ve devrimin kulağında küpesi var” diyerek Neymar’ın gelişini duyurdu.

Macron: “İyi haber”

Daha 25 yaşında “dünyanın en pahalı furbolcusu” unvanını kazanan genç oyuncu, 222 milyon Euro’luk transfer ücretinin yanı sıra yılda 50 milyon Euro brüt (net 30 milyon Euro) ücret alacak.

PSG Kulübü Başkanı Nasır El Halifi ile Yvelines bölgesinde ortak bir programda biraraya gelen Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da bu habere sevindiğini belirterek, “Bu ilgi çeken bir olay ve evet iyi bir haber. Tebrik ederim” dedi.

Devlet 300 milyon vergi bekliyor

Neymar’ın gelişi Fransa’da futbolla ilgilenmeyen Fransızları ve hatta hükümeti de sevindirdi. Neymar’ın transfer ücreti ve aylık ücreti üzerinden alınacak vergi miktarı da 300 milyon Euro’ya ulaşacak. Maliye Bakanı Gerald Darmanin, “Elbette Neymar’ın bir Fransız kulübünde oynaması, ödeyeceği vergilerden dolayı Maliye Bakanlığını sevindirir” dedi.

Ancak öğle saatlerine kadar gelmesi beklenen Neymar’ın, “bazı idari işlemlerin tamamlanamaması” gerekçesiyle Cuma günü geleceğini duyurması büyük hayal kırıklığı yarattı. İspanyol Profesyonel Futbol Ligi’nin (Liga), yatırılan çeki reddetmesi nedeniyle Neymar’ın gelişinin bir gün geciktiği açıklandı. Ancak PSG yönetimi, Liga’nın çeki geri çevirme hakkı olmadığını ve Neymar’ın Cuma günü Paris’e geleceğini duyurdu.

“Yeni Pele”

PSG’nin stadı Parc de Prince’in yeni kralı Neymar, futbola kattığı estetik hareketleriyle ve sıra dışı yeteneğiyle Brezilya futbolunun yeni “joga bonita”sı diğer bir deyişle “Yeni Pele”si olarak adlandırılıyor.

Ancak Barça’ya kazandırdıkları ile “Neymarketing” lakabı da takılan oyuncunun PSG’ye de büyük para kazandırması bekleniyor.

PSG’nin beklentisi büyük

PSG Kulubü ise Neymar ile hem ticari, hem futbol başarısı hem de tanıtım açısından dev bir sözleşmeye imza atmaktan memnun. Bundan sonra Kulübün tüm maçlarının bütün dünyada takip edileceğini gören PSG’nin, daha Paris’e ayak basmadan büyük bir heyecanla beklenen Neymar ile yaptığı anlaşmadan büyük beklentisi var.

Temmuz 2016’da Kulüp’ten ayrılan bir diğer yıldız oyuncu Zlatan İbrahimoviç ile ligde başarılı olan ancak şampiyonluk karşılaşmalarında başarı elde edemeyen PSG yönetimi, şok transferiyle uluslararası karşılaşmalarda da kupayı hedefliyor.

Şimdi Fransızlar merakla Neymar’ın PSG’nin, Cumartesi günü, PSG-Amiens sezon açılış maçında oynayıp-oynamayacağı sorusunun yanıtını bekliyor. Ancak bir günlük gecikmenin bu olasılığı zayıflattığı belirtiliyor.