Günün Fotoğrafları

Sussex Dükü Prens Harry’le Sussex Düşesi eşi Meghan, ilk çocuklarıyla birlikte güney İngiltere’de bulunan Windsor kalesinde kameraların karşısına geçti. Çiftin Archie adını verdiği bebek, Pazartesi günü sabah 5:26’da açıklanmayan bir yerde dünyaya geldi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İkinci Dünya Savaşının bitişini simgeleyen “Zafer Gününü” Paris’teki Zafer Anıtı’nda kutladı.

Otobüsten indirilen öğrenciler, yetkililer tarafından aileleriyle buluşacakları spor salonuna eşlik edildi. Colorado eyaletinin Denver kentinedeki bir ortaokulda 7 Mayıs’ta düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi yaşamını yitirmiş, 8 kişi de yaralanmıştı.

Pakistan’ın Karaçi kentinde bulunan bir camiide iftarını açan cemaate bir gönüllü yiyecek dağıtıyor.

Kabil’deki silahlı saldırısı sırasında Afgan güvenlik güçleri pozisyon alırken.

Latrun, İsrail’de bulunan Zırhlı Kolordu Anıt’ında hayatlarını kaybeden askerler ve terör mağdurlarını anmak için düzenlenen törende bir çocuk anıtın duvarlarına gül asıyor.

Güney Afrikalılar, sabahının erken saatlerinde, Johannesburg'un batısında bulunan Bekkersdal madencilik yerleşiminde oy kullanmak için sıraya girdi.

Şampiyonlar Ligi Yarı Final maçında Georginio Wijnaldum, Liverpoollu takım arkadaşları Jordan Henderson ve Trent Alexander-Arnold’la Barcelona kalesindeki üçüncü gollerini kutluyor.

İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’na karşı zaferin 74. yıldönümünden bir gece öncesinde Rusya’nın St. Petersburg kentinde bulunan Piskaryovskoye Anıt Mezarlığı’na çiçek götüren bir kadın.

First Lady Melania Trump, bir lisenin robot çalışmaları ekibinin hazırladığı özel donanımlı tekerlekli sandalyeyi deneyen 5 yaşındaki Rocco Zachow-Rodriguez’i izliyor. Melania Trump, bir yıl önce Beyaz Saray’da gençlerin refah düzeyinin arttırılmasını amaçlayan “Be Best – En İyisi Ol” adlı bir girişim başlatmıştı.

18 Nisan 2015’te Akdeniz’de batan ve içinde yüzlerce göçmenin öldüğü “Barca Nostra (Bizim Gemimiz)” adlı gemi, sanatsal bir proje için Venedik’in eski tersanesinde sergileniyor. Venedik Bienali 58. Sanat Sergisi kapsamında gösterime girecek olan proje İsviçreli sanatçı Christoph Buechel tarafından hazırlanıyor. Sergi 11 Mayıs’ta halka açılacak ve 24 Kasım’a kadar devam edecek.

Florida’nın Key adalarında oltalara takıldıktan sonra kurtarılan ve Şubat ayından bu yana tedavi gören caretta caretta, Sombrero Plajı’ndan Atlas Okyanusu’na bırakıldı. Ancak uzmanlar göç güzergahlarını izlemek amacıyla caretta caretta’ya bir uydu alıcısı yerleştirdi.