iPhone 8’den Beklentiler Yüksek

  • George Putic

Apple’ın kurucu ortaklarından Steve Jobs’un ilk iPhone’u tanıtmasının üzerine neredeyse 10 yıl geçti. O zamandan bu yana akıllı telefon üreticileri arasındaki rekabet dev bir yarışa dönüştü. Samsung ve LG bu yılki yeni telefonlarını piyasaya çıkardı bile. Dolayısıyla iPhone 8’den beklentiler yüksek. VOA’dan George Putic, iPhone’un yeni versiyonunun özelliklerini inceledi.

Yeni bir cihaz çıkarmak, tüketicilere mutlaka sahip olmaları gereken bir şey vermiyorsa anlam ifade etmez. Bir yıl önce piyasaya sunulan iPhone 7, iPhone 6’dan çok az farkla daha iyiydi. Öyle olunca bu yılki rakipleri onu kolayca geride bıraktı.

Mobile Geeks'dan Nicole Sccott, “Herkes onların iPhone 7’yle yaptıklarının ötesine geçen, mükemmel telefonlar piyasaya sürüyor. Yani eğer çok lüks, üst düzey bir telefon çıkarırlarsa ancak o zaman bir fark yaratabilirler,” diyor.

Uzmanlar, şimdi her şeyin yapay zekayla ilgili olduğunu söylüyor. Geçtiğimiz günlerde Berlin’de yapılan uluslararası elektronik fuarında Çinli elektronik devi Huawei ilk akıllı telefon işlemcisini, bulut üzerinde de görev yapabildiği iddiasıyla tanıttı.

Rıchard Yu, “Ona nöral ağ işlemcisi diyoruz. Çok çok küçük. Peki üzerinde kaç transistör olduğunu tahmin edebilir misiniz? Tahmin etmek zor. Bu kadar küçük çiplerin içinde 5 buçuk milyar transistör var…” şeklinde konuşuyor.

Bulut işleme, Apple Siri ve Google Assistant gibi kişisel yardımcıları yavaşlatıyor.

Nicole Scott, “Eğer bunun bir kısmı telefonda gerçekleşirse bekleme süreleri azalacak ve bu, telefonları çok daha akıllı hale getirecek,” şeklinde konuşuyor.

Bunun dışında uzmanlar yeni iPhone’un diğer telefonlarda çoktan görülen uçtan uca OLED ekran ve kablosuz şarj özelliğiyle gelebileceğini söylüyor.

Parmak izi tanıma sistemini bertaraf edecek gerçekten hızlı bir yüz tanıma özelliği, ileriye doğru atılan önemli bir adım olabilir.

Ancak uzmanlar, Apple ürünlerindeki önemli bir özelliğe daha işaret ediyor.

Gagdet Match websitesinden Michael Josh Vıllanueva, “Bu deneyimleri yaratmak, kolay hale getirmek ve kolayca kullanılabilir şekle sokmak hepsinden daha önemli ve Apple bunu gerçekten çok iyi yapıyor,” diyor.

Diğer Apple cihazlarla birlikte tanıtılacak olan yeni iPhone bakalım beklentileri ne ölçüde karşılayacak?