Irak Güçleri Tikrit'i Geri Almak Üzere

Irak güvenlik güçleri Tikrit'te ilerlerken

Irak Başbakanı el-Abadi Tikrit'in büyük bölümünün kontrolunu ellerine geçirdiklerini belirterek Irak güvenlik güçlerini kutlarken kent içinde yer yer çatışmaların devam ettiği bildiriliyor

Irak Başbakanı Haydar el-Abadi Tikrit’i IŞİD’den geri aldıklarını açıklarken kent içinde yer yer çatışmaların devam ettiği bildiriliyor.

Tikrit’in alındığını twitter hesabından duyuran el- Abadi, tarihi bir dönüm noktasına imza atmış tüm Irak güvenlik güçlerini kutladığını söyledi.El Abadi, açıklamasında Tikrit’in güney ve batısını IŞİD’in elinden kurtardıklarını ve kentin merkezine doğru ilerlemelerini sürdürdüklerini belirtti

Irak Parlamento üyesi Abdül Bari Zebari, Amerika’nın Sesi’ne Tikrit’in büyük bölümünün kontrolunu Irak güvenlik güçlerinin ellerinde olduğunu söyledi.

Zebari, kentin yakında tamamının kontrolünü ellerine geçirip militanlardan temizleyeceklerini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü, Amerika önderliğindeki koalisyon adına Irak güvenlik güçlerinin Tikrit’in merkezinin kontrolunu IŞİD’den geri aldığı haberine sevindiğini açıkladı. Ancak sözcü, henüz bütün kentin kontrolunun Irak güvenlik güçlerine geçmediğinin ve bunun için daha çok mücadele gerektiğinin de altını çizdi.
Irak birlikleri , ABD liderliğindeki koalisyon hava saldırılarının ardından kente doğu ilerleyişini tekrar başlatmıştı.