Merkel ve Sarkozy: 'Finansal Reformları Hızlandırın'

İki lider AB Komisyonu Başkanı'na yazdıkları ortak mektupta finansal reform çabalarını hızlandırmasını ve türev borsalarının daha sıkı denetlenmesini istedi

Almanya ve Fransa AB liderlerine Temmuz ayında yapılacak maliye bakanları zirvesi öncesinde mali piyasalara ilişkin reform çabalarını hızlandırmaları çağrısında bulundu.

Almanya Başbakanı Angela Nerkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’ya gönderdikleri ortak mektupta bazı riskli finans araçlarına daha sıkı denetim uygulanmasını istedi.

Ekonomik krizi daha da derinleştiren unsurlar arasında türev borsaları ilk sıralarda yer alıyor.

Bu arada Macaristan Başbakanı Viktor Orban dün yeni mali önlemler açıkladı.

Bütçe açıkları daha önce açıklanandan daha fazla olan Macaristan, vergileri artırırken, harcamalarda kısıtlamaya giderek yatırımcıların kaygılarını gidermeye çalışıyor.

Başbakan Orban’ın açıkladığı yeni plan da bankaların daha fazla vergiye tabi tutulması, gelir vergisinin herkese eşit oranda uygulanması ve devlet memurlarının maaşlarında kesinti öngörüyor.

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bir diğer Avrupa ülkesi İspanya’da ise kamu görevlileri dün maaşlarındaki kesintiyi protesto amacıyla Salı günü greve gitti.

Danimarka’da ise 40 bin kişi Kopenhag’da hükümetin açıkladığı yeni önlem paketini protesto etti.