Mısır’da Mursi Taraftarları Polisle Çatıştı: 7 Ölü

Amerika Dışişleri Bakan Yardımcısı William Burns'ün Amerika’nın kendi demokrasi modelini kabul ettirmek istemediğini açıkladığı Mısır sokaklarında prostestocularla polis karşı karşıya geldi
Mısırlı yetkililer devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi destekçileriyle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yedi kişinin öldüğünü, en az 261 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Kahire’nin ana caddelerinde Pazartesi gecesi başlayan çatışmalar Salı günü sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Polisle karşı karşıya gelen protestocular, devrik Cumhurbaşkanı’nın görevine dönmesini istiyor.

Polis, olaylar sırasında göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanırken, protestocular güvenlik güçlerine taşla saldırdı. Polisin gazla müdahalesi sonucu geri çekilen protestocular, başkent Kahire’deki Ramses Meydanı ve bir köprüyü trafiğe kapattı.

Prostestolar, Mursi’nin bağlı olduğu Müslüman Kardeşler örgütünün kalelerinden biri olarak bilinen Rabia'tül Adeviye Camii önünde toplanan kalabalığın oturma eylemiyle başlamıştı.

Mısır genelinde devam eden protestoların yaşandığı şehirler arasında İskenderiye de yer alıyor.