Petraeus: 'Yerel Kuvvetlerle Eşgüdümü Arttıracağız'

Petraeus: 'Yerel Kuvvetlerle Eşgüdümü Arttıracağız'

Afganistan’daki Amerikan ve NATO kuvvetlerinin komutanı, Pakistan’daki Taleban direnişçilerine karşı yerel kuvvetlerle birlikte daha eşgüdümlü ortak operasyonlar düzenleneceğini açıkladı.

Associated Press haber ajansına konuşan Orgeneral David Petraeus, Afganistan ve Pakistan’daki kuvvetlerin son iki ay içinde büyük koordinasyon içinde çalıştığını söyledi. Petraeus, Taleban’a karşı kazanımlar kalıcı hale geldikçe, hem Afgan hem de Pakistan güvenlik kuvvetlerinin NATO’yla koordinasyon fırsatlarının artacağını belirtti.

Orgeneral Petraeus, ayrıca son iki yıldır Afganistan sınır bölgesinde yürüttüğü operasyonlardan dolayı Pakistan kuvvetlerini övdü.

Amerika uzun bir süredir Pakistan’a, Afgan sınırındaki militanlarla mücadele konusunda baskı yapıyordu. Bu baskı zaman zaman Washington ve İslamabad arasındaki ilişkilerin gerilmesine yol açtı.

Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani, dün Amerika’nın kendi topraklarında uzaktan kumandalı uçaklarla Taleban hedeflerine düzenlediği saldırıları eleştirdi. Gilani, bu saldırıların Pakistan’ın iç sorunlarını arttırdığını söyledi ve uzaktan kumandalı uçaklara ait teknolojinin kendilerine de sağlanması çağrısında bulundu.