Rusya Suriye'de Hava Saldırılarına Başladı

Rusya’nın Suriye’de hava operasyonlarına başlaması üzerine Amerika Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Suriye’deki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarını sürdüreceği açıklaması yaptı. Açıklama Dışişleri Sözcüsü John Kirby'den geldi

Rusya’nın Suriye’de hava operasyonlarına başlaması ve operasyonları sırasında Amerikan savaş uçaklarının Suriye hava sahasını kullanmaması talebinde bulunması üzerine Amerika Dışişleri Bakanlığı, Amerika’nın Suriye’deki IŞİD hedeflerine yönelik hava saldırılarını sürdüreceği açıklaması yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Bağdat’taki bir Rus yetkilinin, Amerikan Büyükelçiliği personelini Rus savaş uçaklarının Suriye’de hava operasyonları düzenlemeye başlayacağı konusunda bilgilendirdiğini söyledi.

Kirby, “Amerika liderliğindeki koalisyon Irak ve Suriye’deki hava operasyonlarına planlandığı gibi devam edecek” şeklinde konuştu.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü, Rus Parlamentosu’nun üst kanadının, Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in talebi doğrultusunda hava operasyonlarını onaylamasından birkaç saat sonra Rusya’nın IŞİD hedeflerini vurduğunu doğruladı.

Sözcü General İgor Konaşenkov, hava operasyonlarının IŞİD’in askeri teçhizatını, iletişim ağlarını, kara araçlarını, silah, cephane ve yakıt depolarını hedef alacağını açıkladı.

Fransız Haber Ajansı ise Suriye güvenlik kaynaklarına dayanarak verdiği haberde Rus ve Suriye savaş uçaklarının Hama, Humus ve Lazkiye’de teröristlere ait mevzilere saldırı düzenlendiğini bildirdi.