2017'den Fotoğraflar

22 Aralık'ta Filipinler'de bir geminin kötü hava koşulları nedeniyle alabora olmasının ardından tüm feribot seferleri iptal edilince mahsur kalan yolcular sal ile yolculuk etmeye çalışıyor.

13 Aralık'ta kimliğini gizli tutan bir İsrail güvenlik personeli, Batı Şeria'daki Ramallah kenti yakınında Beit El Yahudi yerleşkesinde Başkan Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasını protesto eden göstericilerden birini gözaltına alıyor. 

11 Aralık'ta New York'ta Times Square yakınında vücuduna boru bombası bağlı bir kişinin üzerindeki düzeneği patlatmasının ardından polis çalışmalarını sürdürüyor.   

Ukrayna polisi 5 Aralık'ta eski Gürcistan Cumhurbaşkanı Mikail Saakaşvili'yi Kiev'deki evinde gözaltına alıyor. Saakaşvili yeni ülkesinde yolsuzlukla mücadelesiyle öne çıktı ancak öfkeli göstericilerin tepkisiyle karşılaştı. Göstericiler Saakaşvili'yi polisin elinden almaya çalıştı. 

Kenya'nın başkenti Nairobi'de polis Başkan Uhuru Kenyatta'nın 28 Kasım'daki yemin törenini izlemek için Kasarani Stadyumu'na girmeye çalışan kalabalık gruba göza yaşartıcı gazla müdahale ediyor.
 

Zimbabve'de parlamento üyeleri 21 Kasım'da Başkan Robert Mugabe'nin istifasını kutluyor. Mugabe'nin 37 yıllık şiddet ve baskı rejimi askeri darbeyle birkaç gün içinde sona ermişti. 

Zimbabve'nin başkenti Harare'de halk 21 Kasım'da Başkan Robert Mugabe'nin istifasının ardından portresini Uluslararası Konferans Merkezi'ndeki duvardan indiriyor.  

İran'ın Kirmanşah eyaletinde Serpol Zehab kasabasında yaşanan 7.3 büyüklüğündeki depremin ardından İranlı bir adam 14 Kasım'da yıkılan evlerden çıkartılan şiltelerin üzerinde dinleniyor. Irak sınırı yakınındaki depremde yüzlerce kişi ölmüş, binlerecesiyse yaralanmıştı. 

Teksas'ın Sutherland Springs kasabasındaki kiliseye düzenlenen, 26 kişinin öldüğü saldırının ardından ölenler iskemlelere konulan güllerle anıldı. Kilise 12 Kasım'da yeniden halka açıldı.  

Somalili bir asker Moghadişu'da 14 Ekim'de meydana gelen patlamada yaralanan bir sivile yardım ediyor. Bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda 300'den fazla kişi hayatını kaybetmişti. 

Kenya'nın başkenti Nayrobi'de 13 Ekim'de Ulusal Süper İttifakı Partisi üyesi bir siyasetçi, polis tarafından protestoculara atılan gaz bombasının arabasına isabet etmesinin ardından isyan ediyor. 

California'nın Santa Rosa kentindeki Coffrey Park mahallesinde 11 Ekim'de havadan yapılan çekimler, yangının etrafa verdiği hasarı gözler önüne seriyor. Ülkenin dört bir yanından 200'den fazla itfaiye aracı ve itfaiyeci California'ya giderek en az 21 kişinin ölümüne ve binlerce kişinin evsiz kalmasına neden olan yangınlarla mücadele etti. 

2 Ekim'de Las Vegas'taki Mandalay Bay Oteli yakınındaki müzik festivali sırasında düzenlenen silahlı saldırıda ölenler polis tarafından taşınıyor. 64 yaşındaki Steven Paddock adlı saldırganın otel odasından kalabalığın üzerine ateş açması sonucunda 58 kişi hayatını kaybetmişti. 

Porto Rico'yu 2 Ekim'de vuran Maria kasırgasının ardından güneş enerjisi üretim alanında kırılan güneş panelleri üst üste yığılmış. Maria kasırgası Porto Rico'da elektrik, içme suyu ve gıda sıkıntısına neden olmuştu. Başkan Donald Trump Amerika'nın yardım çabalarını savunurken Porto Rico'lu yetkililer yardımların yetersiz olduğunu söylüyor.   

Maria Kaırgası'nın Virgin Adaları'nı  vurmasından iki hafta sonra 26 Eylül'de araçlar ve ada sakinleri yıkıntıların arasında hareket etmeye çalışıyor. 

Meksika'nın merkezini vuran güçlü depremden dört gün sonra 23 Eylül'de itfaiye ekibi lideri, yoğun kurtarma çalışmalarının arasında mola veriyor. Başkent Mexico City'de deprem nedeniyle 39 bina yıkılmıştı.  

14 Eylül'de Myanmar'dan Bangladeş'e kaçan Arakanlı Müslüman Hanida Begum, bindiği teknenin alabora olmasıyla hayatını kaybeden oğlunun cansız bedenini taşıyor. 


Kurtarma ekipleri, itfaiyeciler, polis, asker ve gönüllüler Meksika'yı sarsan depremin ardından 19 Eylül'de başkent Mexico City'de yıkılan bir binanın enkazı altında hayatta kalanları arıyor. Resmi rakamlara göre deprem başkentte 100'den fazla kişinin ölümüne neden oldu. 

Küba'nın başkenti Havana'da halk, elektrikleri kesen, ağaçları devirenve çatıları uçuran Irma kasırgasının ardından halk 10 Eylül'de sular altında kalmış sokaklarda dolaşıyor. Küba'da yetkililer kasırgaya karşı önlem olarak 4 bini Havana'da olmak üzere bir milyondan fazla kişiyi evlerinden tahliye etti. 

Teksas'ın Houston kentinde Harvey kasırgasından kaçanlar suların arasında kendilerine yol bulmaya çalışıyor. 

Afgan polisi, Kabil'de bir Şii Camii'ne 25 Ağustos'ta düzenlenen intihar saldırısının ardından bir çocuğu bölgeden kurtarmaya çalışıyor. 

İspanya'da Las Ramblas Caddesi'nde kalabalığın içine dalan bir aracın 13 kişiyi öldürmesinin ardından 28 Ağustos'ta Joan Miro mozaiği önünde anma töreni düzenleniyor. Halk, ölenleri anmak için mozaiğe çiçekler, mesaj notları ve mumlar bırakıyor.  

Las Ramblas bölgesinde 17 Ağustos'ta bir aracın yayaların içine dalmasının ardından halk olay yerinden kaçmaya çalışıyor. 

12 Ağustos tarihinde Virginia eyaletinin Charlottesville kentindeki Lee Park'ın girişinde beyaz milliyetçilerin gösterileri sırasında karşıt gruptan bir gösterici molotof kokteyli kullanıyor. Polis, beyaz milliyetçiler ve karşıt gruplar arasında şiddet içeren çatışmaların ardından taraflardan dağılmalarını istedi.  

Fransa'nın St Tropez sahilinde bir grup  La Croix-Valmer bölgesinde 25 Temmuz'da çıkan orman yangınını seyrediyor.  

Londra'nın batısında yaşayan Natalie Oxford tarafından 14 Haziran'da çekilen fotoğraf, 27 katlı bir binadan yükselen alevleri ve dumanı görüntüledi. İtfaiye ekipleri 40 aracın ve 200 itfaiye görevlisinin 120 daireden oluşan Grenfell Kulesi ndeki yangına müdahale ettiğini aktardı.  

13 Haziran'da Otto Warmbier olduğu sanılan bir kişi Ohio'nun Cincinnati kentindeki Lunken Havaalanı'nda uçaktan indirilerek ambulansa taşınıyor. Warmbier, Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’da bir otelde propaganda posteri çalmaya çalıştığı gerekçesiyle ağır çalışma cezasına çarptırılmıştı. Kuzey Kore’de bir buçuk yıl tutuklu kaldıktan sonra koma halinde Amerika’ya gönderilen 22 yaşındaki Warmbier bir hafta sonra hayatını kaybetti. 

Filipinler'in Mindanao Adası'ndaki Marawi kentinde yaşanan yoğun çatışmalardan kaçan okul çocukları için Lanao Del Porte'de seyyar bir okul kuruldu. Okuldaki 238 öğrenci aileleriyle birlikte  Marawi'den sekiz saat boyunca yürüyerek kaçtılar. 5 yaşındaki Johainah Nasrodeng de bu çocuklardan biri. 

Filipinli askerler, 31 Mayıs'ta güneydeki Mindanao Adası'ndaki bir kasabada sivillere eşlik ediyor. Hükümet güçleri  ve İslamcı militanlar arasında bir haftadan uzun süren çatışmalar sırasında Filipin askerleri  89 İslamcı militanı öldürdü. 

Kabil'de 31 Mayıs'ta meydana gelen patlamada yaralı bir kişi yerde yatıyor. 

Güney Sudan'da 13 yaşındaki Nyibol Lual, ailesine toprağı ekmeleri için yardım ediyor. Ailenin yaşadığı kuzey Bahr al Ghazal bölgesinde son raporlara göre ciddi gıda yetersizliği yaşanacak. 

Yahudi Renee Rachel Black ve Muslüman Sadık Patel 24 Mayıs'ta, İngiltere'nin Manchester kentindeki St. Ann's meydanındaki çiçeklerle dolu anma alanında hayatını kaybedenlerin yasını tutuyor. Ariana Grande konserinin bitişi sırasında ortaya çıkan bir saldırgan, panik haindeki kalabalığın üzerine ateş açmış, ondan fazla kişinin ölümüne neden olmuştu. 

Venezuela'nın başkenti Karakas'ta 3 Mayıs'ta Devlet Başkanı Nicolas Maduro karşıtı gösteriler sırasında bir gösterici polisle çatışırken alev aldı.  

Malta merkezli yardım kuruluşu MOAS'ın Akdeniz'deki kutarma operasyonlarından birinde, teknesi batan göçmenler su yüzeyinde kalmaya çalışıyor. Afrika'dan Avrupa'ya geçmeye çalışan 134 göçmenin hepsi MOAS'ın 14 Nisan'da yaptığı bu kurtarma operasyonunda sağ kurtarıldı.

Mart ayında Londra'daki Westminster Köprüsü üzerinde yapılan saldırıda yaralanan kadına çevredekiler ilk müdahaleyi yapıyor.

Mart ayında üç gün boyunca devam eden yoğun yağış, Peru'da sel ve toprak kayması felaketine yol açtı.

Halep'in El Shaar semtinde yaşayan 70 yaşındaki herkesin Ebu Ömer olarak çağırdığı Muhammed Mohiedin Anis, harap hale gelmiş yatak odasında gramafonundan müzik dinliyor.

Musul'da IŞİD'in kontrolu altındaki bölgelerden Irak Özel Güçleri saflarına dehşet için koşan bir baba ve kızı

Malezya'da polis, Kuzey Kore Devlet Başkanı'nın üvey kardeşi Kim Jong Nam'a sinir sistemini etkileyen bir madde enjekte ederek öldürmekten suçlanan Vietnamlı Doan Thi Huong'u çıkarılacağı mahkemeye götürüyor.

Şubat ayında, Irak güçleri Musul'u IŞİD'den temizlemeye çalışırken, kentten kaçanlar başka bölgelere tahliye edilmeyi bekliyor

Gazze'de İsrail'in Hamas'ın bulunduğu bir noktaya yaptığı hava saldırısı sonrası, Filistinliler kendilerine güvenli bir yer bulmak için koşuyor

Belgrat'ta terkedilmiş bir depoda yaşayan mülteci ve göçmenler, ateşin etrafında ısınmaya çalışıyor.
 

20 Ocak günü, Donald Trump, yemin töreni sonrası başkanlık görevine başladı.
 

6 Ocak günü, Miami kenti yakınlarındaki Fort Lauderdale Havaalanı'nda bir saldırgan yolcuların üzerine ateş açtı. Saldırıda 5 kişi ölürken, 30'dan fazla kişi de yaralandı.