Yeşil Kart İçin Son Gün: Ne Yapmalı

Your browser doesn’t support HTML5

Amerika Birleşik Devleri'nde yaşama ve çalışm hakkı veren Yeşil Kart çekilişinde önceki yıllara göre bir değişiklik var mı?

Son başvuru tarihi 3 Kasım olan çekilişe katılmak için kurallar neler? Kimler başvurabilir? Katılım için bir ücret gerekiyor mu? Çekilişte kazananlar nasıl belirleniyor?
Amerika'da oturma ve çalışma izni sağlayan Yeşil Kart çekilişi ile ilgili merak edilen soruları sizin için Avukat Kağan Kocaoğlu'na sorduk.

Kazananlar unutup başvurmuyor

Kocaoğlu, "Yeşil Kart"a giden yolun, sadece çekilişi kazanmaktan geçmediğini, asıl uzun bir süreçin bundna sonra başladığına dikkat çekiyor. Artık kazananların evine posta yoluyla herhangi bir zarf gönderilmediğini, sonuçların başvuru numaralarıyla internet üzerinden kontrol edildiği takdirde öğrenilebildiğini vurguluyor. Bu durumun da çok sayıda talihlinin, başvuru süresini kaçırarak haklarını kaybetmelerine yol açtığını söylüyor.

Eski fotoğrafla başvuru yapmayın!

Bir başka dikkat edilmesi gereken konu da, tamamen ücretsiz olan bu çekilişe aracı şirketler vasıtasıyla katılanları ilgilendiriyor. Buna gerek olmadığını her uzman belirtse de hata yapmaktan çekinen kişilerin otomatik olarak birkaç yıl üst üste başvuru yapma karşılığında belli bir ücret aldıklarını belirten Kocaoğlu uyarıyor. Amerika’nın başvuru sırasında en fazla altı ay önce çekilmiş fotoğraf istediğini ve önceki yılın fotoğrafının kullanılıp kullanılmadığını tespit edebildiklerini ve bu durumunda başvuruyu geçersiz hale getirebileceğini vurguluyor.