Erişilebilirlik

Brezilya'da aşırı yağışlar onlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden oldu


Bölgede çok sayıda şehir sular altında kaldı.
Bölgede çok sayıda şehir sular altında kaldı.

Brezilya’da aşırı yağışlar can kayıplarına neden oluyor. Ülkenin güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde etkili olan yağışlar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 56 kişiye yükselirken en az 74 kişiden de haber alınamıyor.

Brezilya’nın Uruguay ve Arjantin’le sınır konumundaki bölgesinde aşırı yağışlar etkili oluyor. Bölgede çok sayıda şehir ve kasaba yoğun yağışların etkisinde.

Yağışlar ve sonrasında meydana gelen seller nedeniyle çok sayıda yerde yollar ve köprülerin zarar gördüğü ve kullanılamaz hale geldiği ifade ediliyor. Bölgede yer alan barajlardan birinin de aşırı yağışın etkisiyle kısmen yıkıldığı açıklandı. Yetkililer bölgedeki Bento Goncalves şehrinde yer alan bir barajın da çökme riskiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Rio Grande do Sul eyaletinde bir baraj kısmen zarar görürken çok sayıda yerleşim yerini su bastı.
Rio Grande do Sul eyaletinde bir baraj kısmen zarar görürken çok sayıda yerleşim yerini su bastı.

Eyaletin başkenti Porto Alegre şehrinde de nehir sularının taşması sonucu sokakların sular altında kaldığı belirtiliyor. Şehirdeki uluslararası hava limanı da olumsuz koşullar nedeniyle tüm uçuşlara kapatıldı.

Bölge Valisi Eduardo Leite, gazetecilere yaptığı açıklamada, can kaybı sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi.

Meteoroloji yetkilileri, yağışların bölgenin kuzeyinde etkili olmaya devam edeceği uyarısında bulundu ve vatandaşların riskli alanlardan uzak durması gerektiğini duyurdu.

Forum

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG