Erişilebilirlik

ABD'de Yine Alışveriş Rekoru


Amerikalılar “Sanal Pazartesi” denen alışverişlerin internet üzerinden yapıldığı gün, 1,5 milyar dolar harcayarak rekor kırdı.

İnternet yoluyla alışverişlerin geçen yıla kıyasla yüzde 17 arttığı bildiriliyor.
2005 yılında Internet üzerindeki alışverişi yaygınlaştırmak için başlatılan “Sanal Pazartesi”de başta elektronik olmak üzere birçok üründe büyük indirimler yapılıyor.

Amerikalılar Şükran Günü başlayan Noel alışveriş furyasında da rekor kırdı. Büyük ucuzluk kampanyalarından yararlanmak için alışveriş merkezlerinde ve Internet sitelerinde alışveriş yapanların sayısı 247 milyona ulaştı. Bu geçen yıla oranla %9,2’lik bir artışa işaret ediyor.

Bu yıl Kasım-Aralık dönemindeki alışveriş sezonunda %4,1 oranında artış bekleniyor. Yani toplam satışların 576,1 milyar doları aşması bekleniyor. Amerikan ekonomisinin üçte birini tüketim harcamaları oluşturduğundan Noel alışverişi ekonominin canlılığı açısından da önem kazanıyor.

Bu arada Beyaz Saray’ın son bir araştırmasına gör eğer 1 Ocak itibari ile orta sınıf üzerindeki vergiler artarsa gelecek yıl Amerikalılar 200 milyar dolar daha az harcayacak.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG