Erişilebilirlik

Esat'tan Görüşme Koşulu


BM-Arap Birliği Özel Temsilcisi Lakhdar Brahimi Şam'da Devlet Başkanı Beşar Esat ile görüşürken
BM-Arap Birliği Özel Temsilcisi Lakhdar Brahimi Şam'da Devlet Başkanı Beşar Esat ile görüşürken
Suriye Devlet Başkanı Beşar Esat BM-Arap Birliği Özel Temsilcisi'ni uyararak önerdiği barış görüşmelerinin ancak diğer ülkeler isyancılara verdikleri desteği keserse başarıya ulaşabileceğini söyledi.

Suriye devlet televizyonunun haberine göre Esat bu uyarıyı Lakhdar Brahimi ile kısa görüşmesi sırasında yaptı. Görüşme Brahimi’nin bir yıl sonra Şam’a yaptığı ilk ziyaretin üçüncü gününde gerçekleşti. Brahimi “Cenevre-2” adı verilen barış görüşmelerine destek sağlamak için Türkiye dahil bölge ülkelerinde temaslar yapıyor.

Uluslararası özel temsilci Şam’da İran’ın Suriye Büyükelçisi Muhammed Ridha ile de görüştü. Brahimi daha önce Cenevre’de yapılması planlanan Suriye barış konferasında Tahran’a da yer verilmesini önermişti.

Öteyandan Dünya Sağlık Örgütü, Suriye’nin kuzeydoğusunda 10 çocuk felci vakasına rastlandığını bildirdi, hastalığın hem Suriye içinde hem de dışında yayılabileceği uyarısında bulundu. Birleşmiş Milletler’e bağlı sağlık örgütü, 12 çocukta yapılan muayene sonuçlarının da beklendiğini açıkladı.

BM Çocuk Fonu Başkanı Anthony Lake, Associated Press Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada yarım milyon çocuğa aşı yapılması için, çatışan tarafların sağlık görevlilerine erişim izni vermesi çağrısında bulundu.

Hijyen olmayan su ve gıdadan bulaşan çocuk felci, özellikle beş yaş altı çocukları etkileyen bir hastalık. 1999’dan bu yana çocuk felci görülmeyen Suriye’de iç savaş, hastalığın yayılmasına olanak sağlıyor.

Üç yıla yaklaşan Suriye iç savaşında ülke nüfusunun dörtte birinden fazlası evlerini terk etmek zorunda kaldı. Sığınmacı ve mülteci durumundaki bu kişilerin içinde bulundukları hijyen olmayan koşullar ve komşu ülkelerdeki mülteci kamplarındaki durum, sorunu daha da zorlaştırıyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG