Erişilebilirlik

Suriye'de IŞİD'in Üst Düzey İsimlerine Koalisyon Saldırısı


Amerika'nın IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk
Amerika'nın IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk

Amerika önderliğindeki Suriye koalisyonuna ait uçaklar IŞİD’in üst düzey kadrosunu hedef aldı. Vurulan hedefte, IŞİD’in daha önce Amerikalı bir rehinenin de öldürülmesinden sorumlu yöneticisinin de olduğu açıklandı.

Amerika’nın IŞİD'le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk Twitter’dan bir mesaj yayınladı. McGurk, “Bu sabah saatlerinde, koalisyon güçleri Suriye’nin güneydoğusunda bazı IŞİD liderlerini hedef alan bir nokta hava saldırısı gerçekleştirdi. Hedefteki isimlerden biri de aralarında, Amerikalı rehine Peter Kassig’in de bulunduğu, IŞİD’in elindeki rehinelerin ölümünden sorumlu, Ebu al-Umarayn’dı” dedi.

Peter Kassig, 2014 yılında Suriye’de IŞİD tarafından rehin alınan bir Amerikalı yardım görevlisiydi. Kassig örgüt üyeleri tarafından başı kesilerek öldürülmüştü.

IŞİD yürütülen operasyonlar neticesinde, aralarında Musul ve Rakka’nın da bulunduğu, Irak ve Suriye’deki hemen hemen tüm topraklarını kaybetti.

Amerika, IŞİD’e karşı operasyon kapsamında Türkiye’nin tepkisine rağmen PYD/YPG unsurlarını desteklemeyi sürdürüyor.

Öte yandan Suriye devlet medyası, Pazar günü Amerika’nın Suriye hükümetine ait bazı noktaları vurduğunu iddia etti. Suriye ordusu geçen ay yaptığı açıklamada ülkenin güneyinde kendilerinin IŞİD’e karşı yürüttükleri operasyonların sona erdiğini açıklamıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG