Erişilebilirlik

Twitter'ın Yeni Teyitli Hesap Hizmeti Haftaya Başlıyor 


Twitter, bireyler, şirketler ve hükümet kurumları için renk kodlu doğrulanmış hesap hizmetini 2 Aralık’tan itibaren devreye sokmayı planlıyor. Sosyal medya platformunun doğrulanmış hesap uygulamasında daha önceki değişikliğe gitme girişimi başarısızlıkla sonuçlanmış, çok sayıda kullanıcı ünlü kişileri ya da markaları taklit etmeye başlamıştı.

Twitter CEO'su Elon Musk, bugün yaptığı açıklamada, doğrulanmış hesaplarda şirketler için altın rengi, hükümet kurumları için gri, ünlüler dahil bireyler içinse mavi renkli tık işareti kullanılacağını söyledi.

Musk, tık işaretlerinin etkin hale getirilmesinden önce hesapların manuel olarak kontrol edileceğini söyledi ve bunun "Acı verici ama gerekli" olduğunu kaydetti.

Ayda 8 dolarlık ücrete tabi tutulacak doğrulanmış hesaplar, bireylerin mensup oldukları kurumlar tarafından doğrulanması halinde bu kurumların daha küçük logolarını da adlarının yanında taşıyabilecek.

Bugün paylaştığı Twitter mesajlarında yeni hizmete değinen Musk, "Önümüzdeki hafta daha uzun açıklama gelecek" mesajı verdi.

Twitter'ı geçen ay 44 milyar dolara satın alan Musk, platforma reklam veren şirketleri elinde tutmaya ve şirketin elde ettiği geliri arttırmaya çalışıyor.

Twitter, gelir düzeyini arttırması planlanan yeni doğrulanmış hesap uygulamasının devreye girişini hafta başında ertelemişti.

Musk tarafından "büyük bir seviye belirleyici" olarak adlandırılan abonelik hizmeti, sahte hesapların mantar gibi çoğalması nedeniyle 11 Kasım'da durduruldu.

İlaç firması Eli Lilly'nin hesabını taklit eden bir kullanıcı, insülinin ücretsiz olacağı şeklinde bir Twitter mesajı paylaştıktan sonra Eli Lilly'nin hisselerinde düşüş yaşanmış ve şirket, özür mesajı yayınlamak zorunda kalmıştı.

Yaşanan karmaşa, General Motors ve United Airlines gibi şirketlerin Twitter'a reklam vermeyi durdurmasına ya da reklamlarını platformdan çekmesine yol açtı.

Musk'a göreyse Twitter'ın kullanıcı sayısındaki artış tüm zamanların en yüksek seviyesinde.

Elon Musk dün de Twitter'ın önümüzdeki haftadan itibaren askıya alınan hesaplar için bir "genel af" yayınlayacağını açıklamıştı.

Musk'ın Çarşamba günü Twitter'da yayınladığı ankete katılan 3,16 milyondan fazla kullanıcının yüzde 72,4'ü sosyal medya platformu tarafından askıya alınan hesapların geri getirilmesi yönünde oy kullanmıştı.

Musk geçen hafta, aralarında eski ABD Başkanı Donald Trump, hiciv sitesi Babylon Bee ve komedyen Kathy Griffin'in bulunduğu, daha önce askıya alınmış bazı hesapları yeniden kullanıma açmıştı.

STÜDYO VOA

ABD’nin inşa ettiği geçici liman üzerinden Gazze’ye yardım sevkiyatı başladı - 17 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG