Erişilebilirlik

ABD’den Ukrayna'ya 400 Milyon Dolarlık Askeri Yardım


ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken

ABD Ukrayna'ya 400 milyon dolar değerinde yeni bir askeri yardım açıkladı. Kiev’e Rusya’nın işgaline karşı koymasına yardım etmek üzere yapılacak bu ek yardım cephane paketinin yanısıra diğer destek unsurlarını kapsıyor.

Dışişleri Bakanı Antony Blinken yardımı açıklarken, paketin, ABD Başkanı’nın acil durumlarda Kongre onayını gerektirmeden Amerika’nın stoklarından silahların transferine izin veren özel yetkisi kullanılarak finanse edileceğini kaydetti.

ABD’den Ukrayna'ya 400 Milyon Dolarlık Askeri Yardım
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:11 0:00

Blinken, "Bu askeri yardım paketi, Ukrayna'nın kendini savunmak için son derece etkili bir şekilde kullandığı ABD tarafından sağlanan HIMARS ve obüsler için daha fazla mühimmatın yanısıra Bradley Piyade Savaş Araçları, Zırhlı Araçla Suya İntikal Edilen Köprüler, yıkım mühimmatı ve teçhizatı ve diğer bakım, eğitim ve destek unsurlarını içeriyor" dedi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada da, "Bu hafta, Rusya'nın Ukrayna'ya karşı taarruz savaşı büyük bedeller karşılığında devam ederken, Ukrayna halkının sınırsız cesaretini ve sarsılmaz kararlılığını ve uluslararası toplumda Ukrayna'ya verilen güçlü desteği bir kez daha hatırlıyoruz" denildi.

Bakanlık açıklamasında "ABD, Ukrayna'yı desteklemek için dünyayı biraraya getirmeye de devam ediyor. Müttefiklerimizden ve ortaklarımızdan inanılmaz bir bağlılık gördük. Egemenliğini ve toprak bütünlüğünü savunan Ukrayna'ya destek vermek için dayanışma içinde biraraya gelen 50'den fazla ülkeyi alkışlıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Açıklama, "Rusya, savaşını bugün tek başına bitirebilir. Rusya bunu yapana kadar, ne kadar sürerse sürsün, Ukrayna ile birlik içinde olacağız ve savaş alanında ordusunu güçlendirerek Ukrayna'nın müzakere masasında mümkün olan en güçlü konumda olmasını sağlayacağız" şeklinde sonlandırıldı.

STÜDYO VOA

ABD'den İsrail'e 1 milyar dolarlık silah yardımı planı - 15 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG