Erişilebilirlik

İsrail ve Filistin Güvenlik Yetkilileri Görüştü


İsrailli ve Filistinli yetkililer güvenlik sorunlarını görüşmek üzere dün biraraya geldi. İsrail Başbakanı Ariel Sharon, Gazze’de Filistinli militanların düzenlediği saldırıda 6 İsraillinin öldürülmesinden sonra Filistin Yönetimi ile görüşmeleri askıya almıştı.

Dünkü görüşmede Gazze’den İsrail’i hedef alan roket saldırılarının durdurulması konusu ele alındı. İsrail Hükümeti, Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’ın militanları durduramaması halinde, Gazze’de büyük bir askeri operasyon düzenlenmesini onayladı.

Üst düzey Filistinli bir güvenlik yetkilisi, İsrail’i hedef alan saldırıların önlenmesi için Filistin güvenlik güçlerinin en kısa zamanda Gazze’de devriye gezmeye başlayacağını bildirdi. Filistin Dışişleri Bakanı Nebil Şaat, bu yöndeki çabaları şöyle özetledi.

Şaat, İsrail ve dünyanın karşısına bütün Filistinlilerin üzerinde anlaştığı bir planla çıkmaya çalıştıklarını söylüyor. Bazı Filistinli yetkililer, Mahmut Abbas’ın, ateşkes için militanlarla anlaşmak üzere olduğunu belirtiyor. Ancak, militan gruplardan silahlarını bırakacaklarına dair en küçük bir işaret alınamıyor.

Filistinli yetkililer, militanlarla varılacak bir ateşkesin, İsrail’in de askeri operasyonları durdurmasıyla başarılı olabileceğini belirtiyor.

XS
SM
MD
LG