Erişilebilirlik

Mısır'da 200 Kişi Tutuklandı


Mısır'ın başkenti Kahire'de Cumartesi günü girişilen ve turistleri hedef alan saldırıların ardından başlatılan operasyonlarda polis 200 kişiyi gözaltına aldı.

Terör eylemlerinde, iki saldırgan ölmüş, en az 10 kişi de yaralanmıştı. Yaralananlardan dördünün İsrail, Rusya ve İtalya'dan Mısır’a geldikleri belirtildi. Geçen ay başlarında da, Kahire'de bir pazar yerinde bir intihar saldırısı düzenlenmiş, saldırı sonucunda eylemcinin yanı sıra üç turist hayatını kaybetmişti.

Polis yetkilileri 7 Nisan’daki saldırının sorumlusu olarak aranan bir İslamcı militanı Cumartesi günü takibe aldıkları sırada, zanlının başkentin en bilinen turistik yerlerinden Mısır Müzesi yakınlarındaki kalabalık alana kaçtığını ve üzerindeki patlayıcıları ateşlediğini belirtti.

Bundan kısa bir süre sonra, Kahire’nin tarihi Eski Şehir bölgesinde turistleri taşıyan bir otobüsün üzerine yüzleri peçelerle örtülü iki kadın ateş açtı. Polis yetkilileri, otobüsün isabet almadığı saldırıyı düzenleyenlerin öldürüldüğünü açıkladı. Amerikan Büyükelçiliği Amerikalılara, güvenlik sağlanıncaya kadar Kahire’nin turistik bölgelerinden uzak durmaları çağrısında bulundu.

XS
SM
MD
LG