Erişilebilirlik

Bush: Gürcistan Dünyaya Örnek Oldu


Başkan Bush, Avrupa ziyaretini tamamlayarak Washington’a döndü. Tiflis’in “Özgürlük Meydanında” dün onbinlerce kişiye hitap eden Bush, Gürcistan’ın tüm dünya için özgürlük örneği olduğunu söyledi.

Başkan Gürcistan’ı Lübnan, Ukrayna, Irak ve Kırgızistan’ın izlediğini vurguladı. Bush Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne tüm ülkelerin saygı göstermesi gerektiğini de belirtti.

Özgürlük Meydanı, 2003 yılında Devlet Başkanı Eduard Şevardnaze’nin devrilmesine yol açan gösterilere sahne olmuştu. Cumhurbaşkanı Saakaşvili ise Bush’u, “özgürlük savaşcısı” ve Gürcistan’ın dostu olarak tanımladı.

Başkan Bush’un meydandaki konuşmasından birkaç saat sonra, Amerikalı yetkilileri bilgilendiren Gürcü güvenlik makamları, Başkan’a 30 metre kadar yakınından el bombası olduğu sanılan bir patlayıcı madde atıldığını, fakat patlamadığını haber verdi. Olay soruşturuluyor.

Gürcistan, Bush’un 5 günlük Avrupa gezisinin son durağı oldu. Bush daha önce Letonya ve Hollanda’da temaslarda bulunmuş ve Moskova’daki törene katılmıştı.

İlgili bağlantılar

XS
SM
MD
LG