Erişilebilirlik

400 Filistinli Mahkum Daha Salıverilecek


İsrail Bakanlar Kurulu, 400 Filistinli mahkumun daha serbest bırakılmasını kararlaştırdı. Bakanlar Kurulu, İsrail hedeflerine saldıran tutukluların ise serbest bırakılmayacağını duyurdu.

İsrail Başbakanı Ariel Şaron, “Filistin yönetiminin ılımlı kanadını güçlendirmeliyiz” diyerek mahkumların serbest bırakılmasının, Filistin lideri Mahmud Abbas’a bir iyi niyet gösterisi olacağını söyledi.

Filistinli yetkili Saib Erakat ise, İsrail’in kararını eleştirdi ve bakanların, serbest bırakılacak mahkumlar konusunda, Filistin tarafından görüş alması gerektiğini söyledi.

İsrail hapishanelerinde 7 bini aşkın Filistinli mahkum bulunuyor. İsrail hükümeti, Mahmud Abbas’la varılan anlaşma çerçevesinde Şubat ayında 400 mahkumu serbest bırakmıştı. 400 mahkumun serbest bırakılması konusu ise, Filistinli militanların silahlarını bırakması koşuluna bağlanmıştı.

Bu arada Filistin lideri Mahmud Abbas, Amerikan A-B-C televizyonunda yayımlanan bir söyleşisinde, İsrailliler’e yönelik intihar saldırılarının düzenlendiği dönemin artık sona erdiğini söyledi. Abbas, bu görüşünü desteklemek amacıyla da, 25 Şubat’ta Tel Aviv’de düzenlenen saldırının Filistin halkının tepkisini topladığına dikkat çekti.
XS
SM
MD
LG