Erişilebilirlik

Irak Konferansı Brüksel'de Başladı


Irak’a yardım amacıyla Brüksel’de düzenlenen konferansa, 80’den fazla ülke ve örgütten temsilciler katıldı.


Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan konferansın açılışında yaptığı konuşmada, dünya liderlerinden, Irak’ı desteklemelerini istedi.

Bir günlük konferans, Avrupa Birliği ve Amerika tarafından ortaklaşa düzenleniyor. 80’den fazla ülke yetkilisinin yer aldığı konferansa, Amerika Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice da katılıyor.

Rice, Irak’ın dünyanın tam desteğini hakettiğini söyledi, ancak Iraklıların kendilerine düşen sorumluluklarının da altını çizdi. Bakan, Irak hükümetinin güvenliği sağlaması, ekonomiyi liberalleştirmesi ve Irak toplumunun şiddeti reddeden bütün kesimlerinin siyasete dahil edilmesi gerektiğini ifade etti.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, Amerika’nın Sesi’ne verdiği demeçte, konferansın, ülkesine, ihtiyaçlarını dile getirme imkanı vereceğini söyledi.

Zebari, Irak’a yardım sözü veren ülkelerden de, bu sözlerini tutmalarını istedi.

Irak'ta Filipinli Rehine Serbest Bırakıldı

Iraklı direnişçilerin elinde 8 ay rehin tutulan bir Filipinli serbest bırakıldı.

Filipinler Devlet Başkanı Gloria Arroyo, Roberto Tarongoy adlı rehinenin, Bağdat’taki Filipinler Büyükelçiliği’nde kaldığını ve kısa bir süre sonra ülkesine döneceğini bildirdi.

Geçen Kasım ayında bir Suudi firmasına çalışırken rehin alınan Filipinler vatandaşıyla birlikte, Roy Hallums adlı bir Amerikan vatandaşı da kaçırılmıştı. Ancak Hallums’un akıbeti halen bilinmiyor.

Geçen yıl bir başka Filipinler vatandaşının kaçırılması üzerine, bu ülke, Irak’ta bulundurduğu küçük birliğini geri çekmişti. Kaçırılan Filipinli şoför ise daha önce serbest bırakılmıştı.

XS
SM
MD
LG